Bogen ’Et anker af flamingo’ har rørt mig dybt

’ET ANKER AF FLAMINGO – Det, vi glemmer, gemmer vi i hjertet’ er en bog af Pernille Frandsen. Den er en personlig beretning om, hvordan Pernilles verden pludselig væltede. Vi kommer helt tæt på oplevelserne med at blive indhentet af fortidens skygger og modtage mislykket psykiatrisk behandling med medicin og elektrochokbehandlinger, der ender med at forandre hendes liv og hjerne for altid. Ida Eowyn har læst bogen og mener, at det er den bedste bog, hun er stødt på, som er skrevet af et menneske med en psykisk lidelse

Af Ida Eowyn

Pernille har været udsat for lidt af hvert i sin barndom, og da hun bliver voksen, så braser hendes verden sammen over lidt tid. Til sidst bliver hun indlagt på en psykiatrisk afdeling, og der bliver taget beslutninger hen over hovedet på hende. Hun får elektrochok meget hurtigt, og lige præcis Pernille kan slet ikke tåle det. Hun tager voldsomt skade af det, og efter nogle år får hun en førtidspension.

Meget genkendeligt og relevant
Pernille beskriver, at hun er sådan en, der arbejder – ikke en der er på førtidspension. For mig var det meget genkendeligt og relevant. Jeg går lige nu igennem det samme.

Jeg synes, Pernille får forklaret flot, hvordan hendes meget kaotiske og fragmenterede hjerne fungerer. Som bivirkning af elektrochok har hun fået en meget dårlig hukommelse, og mange oplevelser fra hendes liv er forsvundet for hende.

Det næsten uforståelige beskrives på så fin og klar måde
Jeg er selv forfatter og ved, at det er svært at beskrive et sådant kaos, som Pernille har været igennem. Det er svært at skrive noget næsten uforståeligt på en så fin og klar måde, som Pernille formår. Hatten af fra en forfatterkollega!

Jeg strøg igennem ’Et anker af flamingo’, og jeg er ikke den hurtigste læser, så det må betyde, at sproget er let. Jeg læste den på 3-4 dage, tror jeg, og har anbefalet den til “Gud og hver mand”.

Tænkte nonstop på hende i de dage
Den var tung på den måde, at jeg fik meget medfølelse med Pernille og alle de strabadser, hun har været igennem for at få sit liv på nogenlunde ret køl igen. Jeg læste den, da jeg selv havde min “september-depression”, så jeg tog generelt bare hendes historie helt til mit hjerte. Jeg tænkte nonstop på hende i de dage.

Jeg burde måske have ventet et par uger med at læse den, men på den anden side, så havde jeg meget brug for genkendeligheden i hendes identitetskrise. Kampen for at finde sig til rette med, at man ikke er wonderwoman, men førtidspensionist med gode og dårlige dage – det er i hvert fald det største blivende indtryk, som Pernilles bog har gjort på mig.

Jeg har læst en del bøger af psykisk sårbare, og Pernilles er den bedste, jeg har læst. Af alle bøger jeg har læst i alle genrer, så er Pernilles bog ’Et anker af flamingo’ på top 5!!!

https://www.bog-ide.dk/produkt/4488807/pernille-frandsen-et-anker-af-flamingo