Jeg tænker på at klæde mig afslappet og og vervejer samtidig mit sprog, mens jeg får mine tanker ned. Jeg sidder roligt på min stue, og jeg har ville længe dele mine tanker. Lige nu ønsker jeg at få min kreative side, egenskaber frem og fremføre noget, når jeg magter det.

Jeg savner min familie
Savner mine venner
Lærer
Hvad er jeg?

Jeg har været irriteret over, at internettet ikke har virket. Jeg sidde på min stue med en bog, en kuglepen, en bunke dyne og mine tanker. Jeg tænker og skriver …
Jeg kan ikke lade min telefon være.
Jeg har lige talt med min mor i telefonen og bestilt en kalenderbog

I går var jeg på strøget med min kusine. Jeg har længe ville på et desserthus, og valget faldt på LaGlace i København. Vi blev ikke lukket ind med det samme, da der var kø – 20 minutters venten og kagerne i udstillingsvinduet fristede meget. Det regnede lidt og det var lidt småkoldt så vi længtes efter at komme ind i varmen. Omgivet af den længe ventede jul, , julehygge, julepynt, nisser og duften af kaffen, nød vi et stykke dessert hver med en kop varm drik med flødeskum til. LaGlace var fyldt med mennesker. Der var larm. Folk snakkede og de var glade. Sikke en dejlig stemning. På trods af min sygdom formåede jeg at nyde aftenen. Julehumøret var oppe og der var glade mennesker i varmt tøj, tørklæder og huer omkring os, da vi trådte ud af cafén og gik på Strøget. Som afslutning på aftenen gik vi ind i Normal, hvilket gjorde mig mega glad. Jeg savnede at shoppe. Jeg fik shoppet en bluse fra Vero Moda. Jeg blev forelsket i en halskæde i samme butik som jeg desværre ikke fik købt. Stemmen tog over og den lod mig ikke købe den. Jeg prøvede 🙁
Indlagt på psykiatrisk center har mine tanker kørt som en strøm. Følelsen af magteløs er taget over mange gange.

I begyndelsen var det umuligt/ svært at acceptere situationen. Jeg følte mig helt alene. Men langsomt og i takt med deltagelse i forskellige aktiviteter (krea-rum, boldspil, holdundervisning) og samtaler med læge, personalet og familiebesøghar jeg fundet viljen til at italesætte min sygdommen og styrken til at komme i behandling og gide det.

På hjemvejen i bilen fyldte samtalen med barndomsminder og livet. Det var utroligt for mig at se, at jeg sagtens kan hygge mig på trods af, at jeg er syg og er indlagt. Det kom som en overraskelse for mig. Selvfølgelig fik jeg det lidt dårligt under aftenen. Det var ikke slemt, dog var det heller ikke sjovt at have det sådan. Jeg glæder mig til flere caféture. Hygge til alle!
(29. november 2019)