Hej!

Lytter du til podcasts? Eller radio for den sags skyld? Eller er du nysgerrig på det?

De fleste podcasts kan findes enten på Spotify eller i Apples podcast-app. De er i princippet radioprogrammer, som du kan lytte til, præcis når du selv vil. Og man kan abonnere på dem, så man automatisk får besked, når der kommer nye episoder ud. Og hvis man vil, kan man også vurdere og anmelde de podcasts man lytter til og synes om. 

Og jeg synes, at der har manglet podcasts lavet, produceret og tilrettelagt af menneske, der selv har en psykisk sygdom. Og som handler om sårbarhed. 

Det er tidskrævende og kompliceret, og i særdeleshed hårdt at snakke om sin egen sårbarhed i et podcastformat. For at gøre det interessant at lytte til, kræver det at der lægges alle kræfter og tanker bag. Og ikke en gang selvom man gør det, er det sikkert at folk lytter med. Det er en hård kamp at sprede budskabet, sådan at så mange som muligt kommer til at kende til en. 

Kompleks

Mit navn er Bjarke Blach, og det er meget længe siden, at jeg sidst skrev et blog-indlæg her på Outsideren.dk. Sidst jeg skrev havde jeg det meget dårligere, end jeg har det i dag. Så det er gået fremad. Måske har du set et Facebook-opslag på Outsiderens side, hvor der er et link til den nye podcast Kompleks. En podcast om sårbarhed og psykisk sygdom i medgang og modgang. Det er mig der står bag. Og jeg brænder så meget for at gøre den podcast stor og udbredt. Målgruppen er faktisk alle. For jeg mener, at alle har godt af at lytte til snakke, perspektiver og samtaler om sårbarhed og psykisk sygdom, netop fordi det er noget alle på et eller andet plan og på et eller andet tidspunkt kommer i berøring med.

Håb

Der eksisterer en overflod af podcasts i dag. Om stort og småt og også inden for emnerne: psykiatri, sårbarhed og mental sundhed. Men grunden til at jeg har startet Kompleks er ikke at udøve terapi eller selvterapi for åben radio. Det jeg gerne vil er at skabe debat og opmærksomhed omkring psykisk sygdom, og det faktum, at selvom det er et stærkt tabuiseret område, så er vi altså normale mennesker ligesom alle andre. Ja, jeg har selv en psykisk sygdom og kæmper i perioder dagligt med at holde konsekvenserne i skak. Men jeg har stadig håb for fremtiden, og det vil også komme til at fylde i min podcast. For håb er vigtigt, når man som de fleste af os, har noget usynligt vi kæmper med.

Så min lille opfordring er: Prøv at lytte til den og fortæl dine nærmeste om den. Jeg tror faktisk på, at alle kan få noget ud af at lytte til den. Både for at komme til at forstå psykisk sygdom bedre, for at få personligt kendskab til mig, min historie og hverdag og for at få nye perspektiver på emnet sårbarhed.

Jeg håber ikke, at dette indlæg bliver set udelukkende som reklame, for jeg tror virkeligt på, at denne podcast kan noget, som ingen andre podcast på det nuværende marked kan. Og derfor vil jeg rigtig gerne sprede budskabet om at give den en chance – fx her på Outsideren.dk

Så her til sidst i indlægget vil jeg bare lige fortælle lidt om mig selv, så du ved lidt mere om, hvem ham der står bag den nye podcast Kompleks egentlig er.

  • Jeg har studeret på og gennemført et års studier af journalistuddannelsen på Danmarks Medie -og Journalisthøjskole.
  • Jeg har selv en diagnose og en psykisk sygdom.
  • Jeg har tidligere udgivet en digtsamling under navnet: “Jeg ville leve”.
  • Jeg dyrker en del sport og ser da også ret meget fodbold, håndbold og basket i fjernsynet.
  • Og så elsker jeg at nørde i formidling og kommunikation.

Jeg håber, at du vil lytte med.

Her er et par links til podcasten, først til Spotify og dernæst til Apples podcast-app:

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/kompleks/id1535387401?l=da

Løbende vil jeg rigtig gerne snakke med personer, der selv har historier at fortælle og noget på hjerte til podcasten. På grund af Corona-krisen kan en sådan snak også foregå online/digitalt, men hvis forholdene tillader det, er det bedste selvfølgelig at snakke face-to-face.

Hvis du gerne vil medvirke i podcasten om dig og din historie, dine tanker om sårbarhed og dine perspektiver, så skriv til mig på juulsgaardblach@gmail.com.

Kan du have en rigtig god dag,

Bjarke

 

 

 

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.