Er der for lidt fokus på emnerne psykiatrien og mental sundhed i det danske mediebillede? Helt sikkert, hvis du spørger mig. Derfor har jeg begivet mig ud på en svær og hård rejse. Jeg vil skabe og starte et nyt nyhedsmedie med fokus på disse emner. 

Alle er velkomne til at læse med

Alle interesserede kan og skal kunne læse med, og jeg har valgt at kalde mediet: mentalbladet.dk.

Rettelse: tidligere hed det sindssyg.dk, men jeg har nu ændret navnet. 

Mediet er lige gået i luften, og derfor er det noget tomt. Men fra nu af vil der løbende komme nyheder, analyser og perspektiver inden for emnerne, der dækkes. 

Manden bag

Hvem er manden bag, tænker du så nok? Jeg hedder Bjarke, jeg har læst på Danmarks Medie -og Journalisthøjskole, men nåede ikke at gennemføre uddannelsen, da jeg selv er en af dem, der har en psykisk diagnose. Og desværre blev jeg for stresset og presset af uddannelsen, mens jeg var i det. Men jeg vælger at se sådan på det, at jeg nu kan se, skrive og fortælle om psykiatrien og mental sundhed helt indefra, fordi jeg forstår det oprigtigt, og det tænker jeg absolut er en fordel. 

Objektivitet i fokus

Målet er, som på alle andre medier, at dække emnerne objektivt og efter alle journalistikkens principper. Hvis det lyder interessant for dig, så kan du jo gå ind og tjekke www.mentalbladet.dk. Siden er stadig under udvikling, men det er her, der fra nu af vil komme nyheder og perspektiver om psykiatrien og mental sundhed. 

Så nu er vi gået i luften, og jeg håber, at du vil være med til at sprede ordet. Og har du en historie, du vil dele med mig, så tøv ikke med at skrive til: bjarke@mentalbladet.dk. Det kan være alt fra uretfærdighed over den personlige historie til debat-indspark.

Fortsat god dag! 

3 Kommentarer

 1. Arne Nielsen

  Hej Bjarke J. Blach!

  Det er da et frisk initiativ. Selv har jeg gennem årene offentliggjort 17 artikler her på Outsideren, som alle ligger der, samt mange kommentarer til andres artikler. Eftersom Outsideren hidindtil har været det eneste medie for og af psykisk syge, har det været naturligt at skrive i dette organ. Jeg synes, at det er udmærket at kalde dit nye organ som “sindssyg.dk” – når vi ved, hvor alvorligt, det er, skal man ikke fare med eufemismer – forskønnede omskrivninger – men lige præcis kalde en spade for en spade. Men på den anden side spørger jeg mig selv, om den kan skræmme nogle, der ikke er så erfarne udi psykiske sygdomme, væk. Selve det at se i øjnene, at man er sindssyg, falder nogle svært. Det er jo ikke til at komme udenom, at sindssygdomme har et dårligt ry – undertiden af gode grunde. Det er overvejelser, vi alle kan have. Jeg selv er sluppet ud af sygdommenes kløer ved hjælp af den medicin, der er genstand for så manges agressioner. Men jeg skriver på baggrund af erindringerne om sygdommene.

  Selv må jeg indrømme, at der ligger meget arbejde i at skrive en artikel eller en kommentar, og jeg er vant til Outsideren som medie. Vi får se, om du får noget stof til dit netmedie.

  Svar
  • Bjarke

   Jeg tænkte selv meget over navnet og har nu taget den beslutning at ændre det til mentalbladet.dk 🙂

   Svar
 2. Arne Nielsen

  Hej igen, Bjarke!
  Jeg er kommet til at tænke på noget helt andet. Når nu “sindssyg.dk” er et organ af journalistisk tilsnit, så hvad med at tilmelde det pressenævnet? I disse tider er der jo et væld af organer, der agerer som de rene fribyttere, og som ingen rigtig har kontrol over, udover at de i få tilfælde kan stiles til ansvar overfor domstolene. Efter min opfattelse ser det bedre ud, når et organ skilter med, at det er tilmeldt pressenævnet. Men held det hele.

  Mange hilsner fra Arne

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.