På et tidspunkt talte jeg med en ernæringsterapeut, der havde flere klienter i behandling for bivirkninger efter hpv-vaccinen. Flertallet kunne berette om en grænseoverskridende adfærd, i dem selv, efter vaccinering. Behandleren havde set, hvordan læger var blevet udskammet, når de delte deres viden med kollegaer og i medierne. Hun ønskede ikke sådan en “shitstorm” og valgte at holde sine notater for sig selv, og de bivirkningsramte.

Jeg medgiver, at jeg var psykisk udfordret før min hpv-vaccinering. I undersøgelsen herunder står der, at mange med psykiske problemer, som har fået hpv-vaccinen, bagefter blev henvist til et hpv-center https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5602377/

I artiklen  indikerer man, at noget andet kan ligge til grund for patientens reaktioner end selve hpv-vaccinen.

Jeg synes, det ligner, at vaccinens indhold presser patientens i forvejen skadede grænseværdier (hen over ryggen), og derfor reagerer man som psykisk syg/sårbar/eller andet og får et medicinsk traume.

Jeg var udsat før mine stik, og var bla. blevet diagnostiseret med en borderline forstyrrelse, havde udviklet ptsd, og været boligløs. Jeg husker tillige, at jeg blev MFR- vaccineret i 1997, og bagefter fik høj feber og blev meget aggressiv.

Det burde være erstatningsgrundlag nok, at man har vaccineret en gruppe med psykiske udfordringer,  der angiveligt reagerer voldsommere end andre hpv-vaccinerede.

Flertallet af bivirkningsramte oplever en svær stressreaktion fra noget i hpv-vaccinen. (kilde: Læge Jesper Mehlsen). Det er måske det, som psyken  har svært ved at omsætte, uden at jeg ved det med sikkerhed. 

Mange af de tidlige vaccineskadede er ikke blevet oplyst om, at de skal holde sig i ro 14 dage før og efter en hpv-injektion. Igen et erstatningsgrundlag, synes jeg.  

Det virker hovent, når lægemiddelstyrelsen skriver, at de næsten ikke modtager nogen indberetninger om bivirkninger fra hpv-vaccinen i dag. De har udfaset Gardasil1 og indført Gardasil9, og det er sandsynligvis derfor, at færre melder om bivirkninger. Ligesom, at man idag får en grundigere vejledning,  forud for en hpv-vaccinering.

Flere af de tidlige vaccineskadede, efter Gardasil1 er  er stadig mærkbart syge. Nogle er også på overførselsindkomst, eller er blevet førtidspensioneret, ligesom jeg selv.

Kun 3 har modtaget erstatning ud af flere hundrede vaccineskadede herhjemme. Tilsammen 4 millioner.

Man kan bruge mange penge på at blive rask, og det er ikke alle, der har råd til behandlinger, der har hjulpet flere vaccineskadede.

Jeg bliver selv symptombehandlet med psykofarmaka og har taget det næsten “nonstop” i 9 år. Det er en stærk medicin, der kan ødelægge dine tænder. Min tandlægeregning lyder i år indtil videre på 1700 kr. Sidste år blev det  12.000 dkk. hvor kommunen dækkede de 10.000 dkk. 

Der findes i USA et vaccine-kompensationprogram, under HRSA, hvor man kan få udbetalt erstatning, National Vaccine Injury Compensation Program | Official web site of the U.S. Health Resources & Services Administration,

Det findes ikke i samme stil herhjemme, så vidt jeg ved, hvilket undrer mig. Vi ser jo tit til USA – vores vigtigste allierede – som udenrigsministeren sagde på tv for nylig.

“Frankenstein kiggede på, hvad han havde skabt, og løb væk i frygt.  Han havde mistet kontrollen, ivrig efter at blive en succesrig videnskabsmand, og skabe det perfekte menneske.  I stedet havde han skabt et monster”

Vh J.E

2 Kommentarer

 1. Arne Nielsen

  Kære J. E.!

  Der er også en anden omstændighed, som jeg, helt forgæves, har forsøgt at råbe op om hos medierne, og det er, at der med HPV-vaccinen skete et skift i fabrikat af medicinen undervejs i forløbet. Der var ikke kun tale om et skift i fabrikat; der var tale om et helt andet produkt, hvilket førte til et afgørende fald i klager over vaccinen. Dette moment står fuldstændigt uomtalt i medierne. Efter min opfattelse skulle der have været tale om erstatninger til dem, der var ofre for den første vaccine, og der skulle have været tale om oprejsning til alle dem, som havde væsentlige ubehagelige følger af den første vaccine. Det hele er forbigået i tavshed og mistænkeliggørelse af alle de, som havde alvorlige følger af vaccinen.

  Med mange hilsner fra Arne

  Svar
  • J.E

   Kære Arne, det vidste jeg ikke. Jeg har undret mig over de færre anmeldelser, og tænkte det fordi man bliver bedt om at holde sig i ro, 14 dage før og efter man er blevet vaccineret. Jeg har sendt dig en email. Mange hilsener J

   Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.