OM LIVETS VEJ

“LINEDANSER”

Du kender måske sangen “Linedanser” af Per Krøis Kjærsgaard. Sangen om livets vej. Jeg vil gerne fokusere på vers. nr. 3:

“Kære linedanser, ser du
livet er et net
øjeblikke
tro blot ikke
dansen kun er let.

Og en dag gør livet ondt
det ved jeg at det vil
for livet er et liv på trods
smerten hører til. 

Ud af sorgen vokser lykken
og livet
i påskens evige fest
de stærkeste rødder har træer i blæst.”

Dette vers er uden tvivl mit yndlingsvers fra sangen. Det beskriver så godt, hvordan livet nogle gange kan gøre ondt. For det kommer det til at gøre for os alle sammen.

 

LIVETS REJSE

Livet er som en rejse. Du starter ved A og slutter ved B. Rejsen er forskellig for os alle. Nogle rejser er længere end andre, og nogle kommer mere omkring end andre. Men vi er alle på hver vores eventyr. Måske kommer vi langt ind i en mørkt tunnel med modvind og ingen til at vise os vejen ud. Men en tunnel varer aldrig for evigt. Husk det, når du er i den. For som Per Krøis Kjærsgaard skriver: “Ud af sorgen vokser lykken/ og livet”, og det kan jeg kun give ham ret i.

 

OP AD BRØNDEN

Nogle gange føler jeg, det passer bedre at sammenligne mine nedture med at skulle op af en brønd i stedet for den klassiske: “lyset for enden af tunnelen”. Forestil dig, at du træder vande i en brønd, som du skal op af. Det er hårdt. Der er kun en vej, og det er op. Den eneste måde, du kan komme op af den på, er ved at kæmpe. Der er ingen hjælpemidler, kun din egen styrke. Men for hvert et skridt, du tager opad, bliver du stærkere, og det første er altid det sværeste. Jo flere skridt du tager, jo bedre og stærkere bliver du.
Jeg falder nogle gange ned i vandet igen, når jeg er på vej op, eller når jeg er kommet helt op af brønden. Det kan nok ikke helt undgås, men så er det vigtigt at kæmpe videre. Jeg har jo flere kræfter og bedre teknik, fordi jeg har kravlet opad før, så det går nemmere op end sidst.

 

NEDTURE ER GODT

Hver en nedtur lærer du noget af. For hver en nedtur bliver du stærkere, og du bliver bedre til at komme op igen. Så tag ikke dine nedture for givet. Se ikke på dem som en negativ ting. Se på dem som noget, der har givet dig en masse erfaring.
Jeg er faktisk glad for mine nedture. For de har lært mig rigtig meget om mig selv. Jeg bliver bedre og bedre til at komme op af brønden eller gennem tunnelen. Nogle nedture er større end andre, men de gør mig alle stærkere. Uden dem ville jeg ikke være den, jeg er i dag.

“De stærkeste rødder har træer i blæst”