Video: Smuldrende fundament under psykiatrien

PsykiatriAlliancen markerer i denne uge, at fundamentet under psykiatrien smuldrer gennem en 3D-visualisering, som alle kan prøve på Thorvaldsens Plads og hjælpe med at sprede budskabet for at få politikerne til at gøre noget ved det

Tekst og video af Mikkel Sjølund

– Helt grundlæggende kan vi se, at psykiatrien ikke har de kræfter, som skal til for at hjælpe alle de mennesker, der har brug for hjælp. Og det kan være hjælp på mange forskellige måder, fortæller Mads Enghold, PsykiatriAlliancens talsmand, i denne video produceret af Outsideren.

– Det handler jo om, at hvis ikke du får den hjælp, så smadrer det dit liv, det smadrer din families liv. Det smadrer dine muligheder for at få arbejde og uddannelse og have et godt og sundt liv.

Problemstillingen med psykiatrien har PsykiatriAlliancen visualiseret med et foto-setup på Thorvaldsens Plads.

– Vi har lavet et smuldrende fundament. Et 3D-billede af et hul i jorden med de smuldrende fundamenter rundt omkring.

– Så hvis du har lyst til at vise politikerne, at vi skal have gjort noget ved det her smuldrende fundament under psykiatrien, så kan du komme herind, stille dig op billedet, blive fotograferet og få sendt et billede, som du kan lægge ud på Facebook og dele budskabet med alle dem, som du kender.

Du kan fået taget et foto på Thorvaldsens Plads fra tirsdag d. 8 februar til lørdag d. 12. februar 2022.

(accepter cookies for at kunne se videoen)