Træde ind i de voksnes rækker

Da jeg endelig kom ud af kontanthjælpssytemet, begyndte jeg at have flere penge at gøre med. Det var så fedt at jeg endelig kunne købe en bil. Uden at være afhængig af en kæreste, som skulle hjælpe med at betale.. at jeg kunne forsørge mig selv og min datter, gav mig et selvtillidsboost..

nu var jeg ikk bare praktikant, som skulle tage alle de trælse opgaver og være gratis arbejdskraft… jeg fik en føles af at være som andre, da jeg fik et arbejde.. den eneste forskel der var fra andre folks job var, at det hed noget andet og jeg havde andre vilkår, som var tilpasset mig.

Min datter nærmede sig konfirmationsalderen, så jeg skulle til at spare op til det… jeg har taget med hjemmefra at man har den frie valg efter rimeligheds grænser.. min datter fik valget om hun ville konfirmeres med klassen, nonfirmation eller en rejse.. jeg forklarer de forskellige konsekvenser ved hvert valg..

Hun valgte en rejse.. hun fortalte mig at hun ikke troede på gud og ville ikke lyve i kirken.. nonfirmationen valgte hun fra, da hun ikke kunne lide at være i centrum overfor mange mennesker.. hendes far var noget sur over hendes valg for det var tradition i hans familie at blive konfirmeret så valgte hun det fra fik hun intet fra ham for han var dybt modstander af nonfirmation..

Jeg var så foratget over ham og sagde at man kan da kalde det noget andet.. han var så stålsat i sin holdning at jeg bare sagde at det kan han ikke være bekendt..

Min datter oplevede et stort pres fra hendes far og farmor.. han mente at hun skulle gå til præst sammen med de andre og ville hun stadig ikke konfirmeres, kunne han gå med til at give hende festen… jeg rystede bare på hovedet og sagde at hun havde jo gået til minikonfirmant. Hvor man lærer om konfirmationen inden man er gammel nok.. hendes farmor pressede så meget på for det var jo synd hvis hun ikke blev konfirmeret.. hun gik så meget over grænsen at hun købte en konfirmationskjole fra den genbrugsbutik hvor hun er frivillige.. hun viste kjolen stolt frem og spurgte min datter hvad hun synes om den.. hun svarede ikke og slog til kjolen hvor hun valgte at gå ud af lokalet.

I en længere periode var det hele rigtig svært og især farmors snak om konfirmation blev alt for meget.. hun har en tendens med at gå i selvsving over forskellige emner som hun tror bliver jeg ved så giver de andre efter for hvad hun synes er rigtig.. en dag var min datter rigtig ked af det og ønskede slet ikke at være i 7-7 ordningen pga alt den ballade.. hun ville bare være et sted.. jeg tror hun følte et enormt pres og følte sig ikke forstået.. jeg snakkede med hendes far og han blev noget sur men gik med til hun kunne få en ekstra uge hos mig for at få ro.. desværre holdte han ikke aftalen da han ikke kun ville være weekendfar.. jeg synes nu godt at han bare kunne have givet min datter lov til at være her en uge mere da det var hende som ønskede det..

Jeg havde flere samtaler med hendes far både via beskeder og telefonisk.. han var i dyb krise over situationen og hvordan ville jeg have det hvis det var omvendt..

Hvor jeg sagde at jeg ville da være ked af det men jeg ville finde en løsning.. i hvert fald ville jeg have givet hende den uge så hun lige kunne puste ud og få lidt ro på det hele..

Vi endte med at holde et familiemøde hjemme hos mig.. hvor hendes far kom forbi og min datter kunne forklare hvordan hun havde det.. hun var ked af det og havde svært ved at sætte ord på sine følelser i frygt for at såre os forældre.. min datter og jeg snakkede sammen hvor jeg spurgte ind til det og gav hende god tid til at svare.. jeg brugte faktisk girafsprog, som jeg havde lært på min uddannelse.. for at være sikker på at jeg ikke kom til at misforstå hende. Vi havde et godt møde hvor hendes far fik en forstår for hvordan hun havde det.. han accepteret hendes valg, men sagde også at han stod fast på sin holdning.

Min datter valgte en tur til London, fordi hun gerne ville se Harry Potter warner bros studio, Big ben og London eye.. hun ville gerne have hendes bedstemor med, så vi var tre generationer afsted på tur.. Totalt tøsetur.. vi var afsted i fire dage.. vi tog også spontant i London Sealife Aquarium, som lå lige ved siden af London eye..

Det var min datters og min første udlandsrejse med fly.. min mor havde fløjet før så hun var en god støtte for mig.. da jeg synes det var rart at have en ekstra voksen med, hvis min ocd blussede for meget op, som den kan gør ved stress og det at prøve noget nyt..

Nogle i min familie gav hende en gave som hun ikke havde forventet.. jeg vidste min mor ville give hende en gave uanset hvad. Min storebror og hans kæreste og min lillesøster gav hende en gave for hun skulle ikke snydes.. især min bror syntes at hun havde taget et voksent valg og det skulle belønnes..

Efter alt den ballade var det bare så fedt at jeg kunne give hende denne fantastiske rejse og lær hende at hun skal stå ved sig selv også selvom andre ikke er enig med hende

Hun er bare så sej og hvor er jeg bare så stolt af hende