Det nye nummer er på gaden i uge 20

Det næste nummer af Outsideren kommer ud til vores abonnenter i slutningen af uge 20

Glæd jer til at læse artiklerne om de hjemvendte soldater og se de smukke billeder fra Afghanistan. Hele det næste nummer er fyldt med billeder fra hele verden, du kan tage med dig og bruge i din hverdag – se hvordan ganske snart…

Fra det nye nummer (Outsideren #67):

Veteran fra Afganistan til forsvarets psykologer:Filename

“Hun undgår at være sammen med veninderne, fordi hun oplever samtalerne som ligegyldig snak eller luksusproblemer. Hun bliver vred og føler det, som om hun koger indeni, og hun ser sig samtidig ikke i stand til at forklare veninderne, hvad der gør hende så vred. Hun synes, det er meningsløst at være sammen med andre. Hun har svært ved at falde i søvn og vågner mange gange i løbet af natten. Det hjælper ofte lidt, hvis hun har drukket et par glas vin inden sengetid. Stadig oftere bliver det til en flaske vin dagligt.”

– Hendes fornemmelse for hvad der er vigtigt har forandret sig. Hun har været ude og prøve sig selv af, og det har veninderne ikke, og så kommer der støj på ledningen. Hun har fået andre værdier, ligesom man ser hos nogle mennesker, der har overlevet en ellers dødelig sygdom / Psykolog Anders Korsgaard Christensen.

Læs også om LAP der fylder ti år:

Fra at være en forsamling af anonyme sindslidende, der i enighed besluttede sig for ikke at stå frem med navns nævnelse, til ti år senere at tage på turné landet rundt som en samling rockstjerner, er et spring af dimensioner. Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere, LAP, har klaret de første ti års sejre og nederlag uden at kollapse….

Hvis du ikke har abonnement på Outsideren kan du enten kontakte os på mail: redaktion@outsideren.dk, eller forsøge at få din lokale bibliotekar til at hente det hjem.

Det første plejer at være nemmest, det andet billigst

God læselyst – Alle er som altid velkommen til at sende materiale ind til næste nummer