Nyt! Debat – Vi tager et emne fra samfundsdebatten, som du kan skrive din kommentar til

Stemplet som psykisk syg

P1 Formiddag 04. november 2010

Danskernes holdninger til psykisk sygdom ændrer sig i disse år. Især når det gælder psykiske sygdomme som depression og angst.

Det har hjulpet meget, at en lang række kendte danskere har stillet sig frem og fortalt om deres egne psykiske lidelser, og hvordan de får livet til at hænge sammen alligevel. Dermed er række psykiske lidelser blevet accepteret på linje med somatiske sygdomme.

Der er dog stadig en gruppe psykiske sygdomme, som ikke nyder den brede accept. Folk der lider af skizofreni, borderline eller lignende lidelser må fortsat forsøge at skjule deres sygdom eller opleve den dobbelte konsekvens af den, nemlig også at blive ramt af omgivelsernes uvidenhed og fordomme.
(læs mere)

Er du enig? Skriv din kommentar