Som en del af En Af Os kampagnen: Gratis rådgivning

Hermed viderebringer Outsideren en pressemeddelelse, der kan være relevant for mange:

Fordomme og uvidenhed betyder ofte at mennesker med psykisk sygdom bliver udelukket af venner, kolleger og familie. Alt for ofte går der derfor lang tid, hvor både pårørende og de psykisk syge venter med at søge behandling.

Skovhus Privathospital har indgået et samarbejde med ”En af os” kampagnen, der handler om at bryde tabuet omkring psykiske sygdomme.  Hospitalet tilbyder i samarbejde med kampagnen gratis telefonisk rådgivning til pårørende og psykisk syge.

 I første omgang vil den gratis telefoniske rådgivning være et tilbud hver tirsdag kl. 11-13, hvor det er muligt at få svar på spørgsmål samt rådgivning om psykiske sygdomme fra en psykolog eller familieterapeut. Tlf. 5996 1590

Om tilbuddet:

”Fordomme om psykisk syge kan være en stor barriere i forhold til enten selv at søge behandling eller, at familie og pårørende hjælper med at finde den rigtige behandling. Derfor er det af stor betydning, at der bliver gjort en indsats for at komme de mange fordomme til livs og fortælle omverdenen, at de psykisk syge også kan være ”en af os”, som kampagnen hedder” siger Kit Kjærgaard, der er direktør for Skovhus Privathospital.

Hospitalet bakker kampagnen op med et tilbud om gratis rådgivning til enten pårørende eller psykisk syge.

”Nogle kan på grund af fordomme synes, at det er flovt at søge hjælp til sig selv eller pårørende. Det kan have store omkostninger for den enkelte og pårørende, når der går lang tid, inden den psykisk syge får hjælp. Med vores tilbud om gratis rådgivning bliver det måske lettere at tage det første skridt mod en udredning og behandling af sygdomsforløbet” siger Kit Kjærsgaard.

Rådgivning til de pårørende

Ofte er det ikke bare den syge, der kan have brug for rådgivning. Det kan for udenforstående være svært at forstå, hvad det vil sige at være psykisk syg.

”Vi ser ofte, at mennesker, der er ramt af en psykisk lidelse, reagerer positivt, når de oplever deres pårørende i en større ro og forståelse. Denne relation er vigtig, når man arbejder på at normalisere f.eks. et familieforhold, hvor en psykisk sygdom har været den dominerende part.  Derfor vil vi gerne råde de pårørende til at tage del i behandlingen gennem blandt andet netværksmøder. De handler om at undgå, at den psykiske lidelse kommer til at spille en dominerende rolle for hele familien” siger Kit Kjærsgaard.

Yderligere oplysninger:

www.skovhusprivathospital.dk

tlf: 5996 1590

mail: kontakt@skovhusprivathospital.dk

 Fakta:

”En af os” kampagnen

Bag kampagnen ”En af os”står et netværk bestående af:

–      Det Sociale Netværk af 2009 (som Outsideren er medlem af)

–      Psykiatri Fonden

–      Trygfonden

–      Regionerne

–      Danske Regioner

–      KL

–      Socialministeriet

–      Sundhedsstyrelsen

Ydermere er der nedsat følgegrupper bestående af repræsentanter for bruger- pårørende organisationer, faglige selskaber, fagpersoner og de regionale PsykInfo’er (Psykiatriske informationscentre)

Det er en landsdækkende kampagne som officielt blev lanceret den 19. sep. 2011 og fortsætter frem til 2015. Konkret vil kampagnen arbejde for at

–      Øge danskernes viden om psykisk sygdom

–      Mindske den afstand, der fører til stigmatisering (stigma betyder ”negativt kendetegn”, der hæftes på en person som et ”socialt stempel”), fordomme og socialudelukkelse

–      Skabe større forståelse for psykisk sygdom i skole, på arbejdspladser og andre steder hvor hverdagslivet udfolder sig.

Læs mere på http://www.en-af-os.dk/

 Fakta om Skovhus Privathospital

Skovhus Privathospital er Danmarks eneste private psykiatriske hospital for unge og voksne. Hospitalet er beliggende i det smukke Annebergparken ved Isefjorden to kilometer syd for Nykøbing Sj. i nordvestsjælland.

Gode fysiske rammer og et fagligt veluddannet personale med årelang og bred erfaring indenfor det psykiatriske område er udgangspunktet for Skovhus Privathospital. Målgruppen er unge og voksne fra alderen 15 år og op med forskellige psykiatriske problematikker og adfærdsmæssige forstyrrelser og/eller socialt utilpassede personer.