Kreativt Skriveværksted på Islevgaard

Det kreative skriveværksted er åbent for alle, det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Datoer: 9. februar, 8. marts, 19. april, 10. maj, 14. juni 2012, kl. 15-17.

Skriveværkstedet følger op det narrative perspektiv, som også ligger til grund for fortællecaféerne.

Vi tager udgangspunkt i, hvordan vi mennesker skaber mening og identitet ved at fortælle historier om vores liv og os selv. Vi lægger vægt på, hvordan vi har mulighed for at undersøge de historier, vi fortæller om os selv, og ændre dem eller skabe nye, som passer bedre til, hvordan vi ser os selv og vores mål her i livet.

På det kreative skriveværksted arbejder vi med, hvordan vi så at sige kan udtrykke noget ubehageligt på en behagelig måde, og på den måde ligeså stille gøre os fri af smerten og vende afmagt til indsigt og styrke.
Den kreative proces ledes af en bruger, som har stor erfaring med at transformere smerten gennem det skrevne ord.

Som ved fortællecaféerne er der en afslappet og uformel stemning med plads til alle. Man behøver ikke at have erfaring med at skrive for at deltage, og vi ser stort på stavefejl, punktummer og kommaer. Alle kan have gavn af, at man kan bruge hovedet på en anden måde, når man skriver. Det er således også vigtigt, at man er sig selv, når man skriver. Meningen er ikke, at man skal prøve at skrive som en eller anden kendt forfatter.

Kort om formen: Den kreative proces hjælpes på vej af såkaldte ‘startere’. Det kan f.eks. være ‘øjeblikket’ eller ‘det bedste, jeg har oplevet’. Når man har fået en starter, sætter man pennen til papiret og skriver. Helst uden filter. Eventuelle rettelser kan man lave bagefter. Man prøver at give sig hen til processen, så der ikke er så mange andre ting, der fylder, når man skriver. Der skrives i et bestemt stykke tid, f.eks. 12 min., og herefter taler vi om de tekster, der er kommet frem. Det er frivilligt, om man vil fortælle om det, man har skrevet, og evt. læse det op.

 

Sted: Islevgaard, Islevgård Allé 5A, 2610 Rødovre

(www.islevgaard.dk)