Outsiderens skriveværksted – Du er inviteret

Hver tirsdag kl. 17 -20
Bragesgade 10, 1. sal, 2200 Kbh N
Gratis – faguddannet journalist som underviser

————-

Det journalistiske skriveværksted henvender sig til dig, der interesserer sig for sindslidelser og psykiatri, og:

  • Aldrig har skrevet til et blad før og gerne vil prøve det (… eller er bidt af at skrive til blade, men mangler inspiration)
  • Tror på, at den gode historie gør både dig selv og verden lidt klogere
  • Har svært ved bare at komme i gang med at skrive på egen hånd.

På skriveværkstedet vil du kunne få råd og vejledning til dine idéer og tekster fra en kompetent vejleder.

Der bliver snuset til de journalistiske redskaber og berøre hvordan man skriver en artikel, et interview og reportager. Hvis du vil skrive om det din egne personlige erfaringer, får du hjælp til at undgå de værste faldgruber.

Hvis du har lyst til at dine skriblerier skal ende i Outsiderens spalter – enten på hjemmesiden eller i tidsskriftet – vil dine tekster blive vurderet på lige fod med andre tekster fra redaktionsgruppen.

Er du lidt usikker på din tekst, er der mulighed for at udgive dem anonymt.

Skriveværkstedet ledes af:

Kirstine Thye Skovhøj + gæsteundervisere

Adressen er: Outsideren, Bragesgade 10,1.sal, 2200 København N

———

Giver det mening at fortælle om dine oplevelser – døm selv:

* Outsideren er, måske også i europæisk sammenhæng, et enestående medie, fordi det ikke taler på vegne af en minoritetsgruppe, men laves af mennesker (næsten alle på førtidspension) med konkrete erfaringer fra den hårde del af psykiatrien – så som indlæggelser på lukkede afdelinger med elektrochok og bæltefiksering.

* Outsideren er alt andet end et menighedsblad, men et uafhængigt og selvejet medie af forbløffende høj kvalitet, der beskriver og diskuterer livsbetingelser for den meget store gruppe danskere, der i deres tilværelse kommer i kontakt med psykiatrien. Bladet giveret markant bidrag til at sætte psykiatribrugere på dagsordenen som ligeværdige borgere i samfundet. Ved hjælp af indsigt, humor og kant bliver læseren, både de såkaldt velfungerende som de med erfaringer, præsenteret for såvel de hårde historier fra hospitalerne som en række livskraftige beretninger om stort ogsmåt i tilværelsen.

Mennesker med erfaringer fra psykiatrien fylder – deres antal taget i betragtning –  meget lidt i den offentlige debat. Outsideren udfylder en afgørende funktion ved at samle erfaringerne op og uden filtre bringe dem videre til offentligheden. Med saft, kraft– og i den grad læseværdigt.

Det bør belønnes med Cavling-prisen.

Læs hele teksten fra Danmarks Journalistforbunds hjemmeside