Kursus for bedsteforældre – til børnebørn med psykisk sygdom i familien

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr du i tvivl om, hvordan du støtter dit barnebarn bedst?
Hvordan taler du med dit barnebarn om psykisk sygdom?

Kursets formål er at give dig indsigt i, hvad det betyder for børn at leve i familier med psykisk sygdom, og hvordan du med din hjælp kan bidrage til, at børn og forældre får en bedre hverdag. Målet er at give bedsteforældre redskaber til at takle den svære situation, det er at have et familiemedlem med psykisk sygdom og at give bedsteforældre en større tryghed i at bruge de ressourcer, de har, til at støtte deres barnebarn. Kurset handler bl.a. om følgende emner:

  • Rollen som pårørende
  • Undervisning i diagnoser og symptomer
  • Sygdommens betydning for forældrerollen
  • Særlige problemstillinger for børn
  • Særlige dilemmaer for bedsteforældre
  • Kommunikation i familien

Kurset er gratis og har 12 deltagere, der som gruppe mødes 12 gange a 2 timer hver 14. dag på – onsdage kl. 17 fra 10. september 2013 til marts 2014. Kurset ledes af Signe Hjortkjær, der er uddannet psykolog og psykoterapeut med ekspertise indenfor området. Fagfolk og frivillige med erfaring som pårørende eller er psykisk sårbare, indgår også.

Introduktionsmøde: Tirsdag 27. august kl. 16-18

Sted: PsykInfo, Rosengården 14, 1174 København K

Du kan kontakte kursusleder psykolog Signe Hjortkjær for yderligere information og tilmelde dig senest 20. august på tlf. 23 44 25 08 eller E-mail: shortkjaerr@gmail.com

Arr: SINDs Pårørenderådgivning www.sindspaa.dk og SIND Hovedstadens Regionskreds www.sind.dk. Bedsteforældreprojektet er støttet af Social- og Integrationsministeriet.

 

Læs mere her