Udsnit af maleri af Pierre-Auguste Renoir

Kulturoplevelser efterspørges!

KÆRE LÆSERE!

I tidens løb har Outsideren bragt digte, noveller og personlige beretninger fra livet – både inden og udenfor murene. Og uden jeres bidrag og støtte ville Outsideren aldrig have kunnet udkomme i snart 20 år. Så tusind tak for det! Det er ikke mindst jeres fortjeneste, at der gennem årene er blevet sat fokus på psykiatrien set indefra – og det vil forhåbentlig fortsætte lang tid fremover, med humor såvel som alvor.

Vi vil fortsætte med at bringe jeres digte og anmeldelser. Men som noget nyt vil Outsiderens kulturredaktion, kære læsere, opfordre jer til at dele ud af jeres erfaringer med kunst og kultur i bred forstand. Det kan være en hyldest til jeres favorit band eller sanger. Og det kan være en anbefaling af en TV-serie, som vi alle sammen bare må se. Det kan være noget helt tredje. Intet er for stort eller nødvendigvis for småt. Sikkert og vist er det, at mennesker i sorg og med ar på sjælen gennem tiderne har søgt trøst og lindring i kunstens verden. Og det er den erkendelse, som vi gerne vil bringe videre.

Så det vi efterspørger, er altså en personlig beretning om et skelsættende møde med musikken, et digt, en roman, en film eller et teaterstykke, der bragte trøst og lindring i en svær situation. Et møde med kunsten, der gjorde det lidt lettere at være menneske og mindede os om, at vi trods alt ikke er alene.

Og Outsideren vil gøre sit for at være medvirkende til at inspirere og formidle jeres oplevelser og anbefalinger. Jeres glæde og begejstring vil uden tvivl smitte og inspirere andre til at give sig i kast med en god bog, se en fantastisk film eller opsøge nogle af de mange kulturtilbud, som verden byder på.

Vi glæder os til at høre fra Jer på Kultur@outsideren.dk

Hvis I er besiddelse af illustrationer eller fotos, må I meget gerne vedlægge dem.

Af Thomas Larsen

Kulturredaktør