I aftes åbnede jeg den lille flaske CBD cannabis olie for første gang. Som jeg nævnte i bloggen i går, hvor jeg blandt andet fortæller hvorfor jeg vil prøve det af, så er denne olie på styrke 10%. Og efter lægens, og psykiaters anbefaling, så starter jeg stille og roligt ud med en enkelt dråbe.

 

Klokken er 17:50 og jeg har lige spist aftensmad. Jeg opbevarer CBD’en i et skab i køkkenet, så den står i den rette temperatur og ikke i sollys. Det er en lille flaske på 10 ml, men der er nok til mindst 1 måned. Jeg har læst godt op på CBD’ens potentiale og også set adskillige videoer på Youtube, hvor effekten er meget tydelig. Jeg håber på det bedste, dog er intet sikkert da det, ligesom al anden medicin, ikke er sikkert at det lige vil virke på lige netop mig. Men man har da lov til at håbe.

 

Det er bedre at optage CBD’en sublingualt, altså under tungen, end det at sluge det direkte. Under tungen er der slimhinder, der optager olien bedre, og man mister en del af effekten ved bare at sluge det. Det skal ligge under tungen i et lille minuts tid har jeg fået at vide. Jeg skruer låget af og doserer 1 enkelt dråbe og må stille mig foran et spejl denne første gang, for at være helt sikker på at jeg får en enkelt dråbe, og at den ligger under tungen. Men tænker at jeg for fremtiden vil dosere på en teske og ligge det under tungen. Det er lettere.

 

Det smager ikke nær så væmmeligt som jeg havde forestillet mig. Jeg har hørt at flere får en ubehagelig kvalme af den bittre smag. Ja, den er bitter, men ikke noget ekstremt. Jeg vil beskrive smagen som meget kraftig smag af salat, bitter salat. Det er nok den bedste beskrivelse jeg kan komme med. Jeg venter et minuts tid med at sluge det. Smagen af den meget mørke, nærmest sorte, olie, sidder lang tid i munden.

 

Den næste times tid er jeg meget opmærksom på alle eventuelle forandringer i kroppen. En del mennesker kan blive lidt svimmel, andre får kvalme, men jeg mærker ikke noget ubehageligt. Faktisk mærker jeg ikke rigtig noget. Når man tager CBD sublingualt, så optages det langsommere end hvis man fx ryger det. Men hvor lang tid der vil gå ved jeg ikke helt præcist.

 

Tiden går og jeg mærker intet. Men jeg er også startet med en meget lav dosis. Jeg blev lidt træt tidligt på aftenen, men det kan også skyldes, at jeg havde en meget social dag dagen forinden. Det er svært at sige. Nu er min plan, at jeg i overmorgen, øger min dosis til 2 dråber.

 

I dag, dagen efter, har jeg ikke mærket nogen forskel på mit angstniveau. Min angst er kommet og gået som på en mellem god dag. Jeg har heller ikke sovet bedre end sædvanligt. Men jeg er også kun lige begyndt, og kan nok først sige mere når der er gået et par uger. En hurtig effekt har jeg ikke mærket.

 

I første omgang bruger jeg CBD som supplement til min medicin, men jeg håber, at jeg på sigt, kan trappe ned på pillerne, hvis jeg får en gavnlig effekt af CBD.

 

Hvis du overvejer at prøve CBD, hvis du fx ikke har gavn af piller, har store bivirkninger eller gerne vil gøre brug af de mange medicinske egenskaber som CBD indeholder, så vil jeg råde dig til at snakke med din psykiater, behandlere og praktiserende læge inden du starter. Og lav research på nettet. Der findes også store grupper på Facebook med behjælpelige mennesker. Sug til dig af information. Du kan også stille mig spørgsmål, så skal jeg nok svare efter bedste evne. Lige nu er det stadig helt nyt for mig.

 

Jeg vil holde jer opdateret gennem den næste stykke tid. Dette var blot dag 1.

Tak fordi du læste med. Ønsker dig en dejlig dag!

 

39 Kommentarer

 1. Loucia Annachanell

  Tak for at dele det med os. Det bliver spændende at følge 🙂

  Svar
 2. Ann

  hvor spændende og fedt at du vil dele ‘forsøget’ er selv lige startet (3 uger på onsdag) ingen bivirkninger og synes jeg mærket mere ro og glæde/gå’påmod den sidste uges tid, men ja tro kan jo flytte bjerge, så ser stadig lige tiden an☺

  Svar
 3. Dannie

  Hej Jonas, Super spændende læsning.
  Hvis du har lyst, til at lave en sammenfattende artikel om dine oplevelser med cbd-olie efter du har afsluttet dit “forsøg” på dig selv, så vil vi meget gerne offentliggøre det.
  Mvh. Dannie
  http://cannabis-olier.dk

  Svar
  • Jonas

   Hej Dannie,

   Super spændende! Jeg vender tilbage til dig når jeg er længere inde i behandlingen 🙂

   Svar
 4. P. Sørensen

  hvor kan man købe dette produkt ( har en svoger med angst og depression )

  Svar
 5. Bo J

  Hej Jonas, må jeg spørge om hvilken medicin du tager? Jeg har selv købt cbd olie men er ikke gået igang med det da jeg har læst at det kan ødelægge effekten af især tricyclisk antidepressiv medicin når det nedbrydes i leveren. Jeg har ikke forstand på det og min læge vil ikke snakke om det men det kunne være at du har noget viden på området!

  Svar
  • Jonas

   Hej Bo,
   Jeg tager kun Zyprexa. Status er at jeg kan mærke en stor forandring i min hverdag. Især på mit angst niveau. Der er nu gået så lang tid siden at jeg startede, så jeg kan sige at mit overskud er vokset og der skal meget mere til før at jeg får det dårligt 🙂

   Jeg vil stærkt råde dig til at snakke med en læge om det. Eller psykiater inden du begynder på din cbd behandling. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg kun har snakket med min psykiater og læge om CBD effekt og Zyprexa (og min epilepsimedicin).

   Svar
 6. Hanne

  Spændende, Jonas. Hvordan går det med dig og din angst i dag?
  Jeg er selv lige færdig med udtrapning af Efexor for depression/angst, men erfaringsmæssigt bryder min depression ud om vinteren.
  Jeg er lige startet op på cbd-dråber i dag, og er nu spændt på om det kan holde min depression væk og ikke mindst fjerne mine kroniske smerter i min lænd.
  Pøj pøj til dig, og håber du har fået god erfaring med din brug af cbd 😊
  Mvh Hanne

  Svar
 7. jørgen

  hvordan går det så et år efter med dråberne. er der nogen gevinst eller er det humbug ? jørgen..

  Svar
  • Jonas

   Hej Jørgen,
   Ja, nu er der allerede gået 1 år siden at jeg startede, og hvor er jeg glad for at jeg valgte at give det en chance. Jeg tager stadig dråberne. Samme dosis. Kan fortælle, at min angst er så godt som væk. Og jeg har fået det bedre psykisk. Så godt, så jeg er gået 10 mg ned i Zyprexa. 🙂
   Jeg ser CBD’en som medicin for min angst, og en sidegevinst, at jeg tilmed har fået det bedre psykisk. Det er ikke et vidundermiddel, der gør mig rask, men CBD har givet mig bedre livskvalitet, og overskud til at gå ned i medicin og vægt.
   Mvh Jonas

   Svar
   • Tanja

    Hejsa
    Jeg er lige startet på olien. Virker den på vægten ? Vil så gerne tabe mig og håber den får styr på mit indre kaos.

   • jonas

    Hvad med sidste år hvor du lagde ud med en dråbe. Ændrede du det til 2 måske 3 om dagen i stedet for en. Eller holdt du fast i kun 1 dråbe

 8. Jonas

  Hej Tanja,
  Jeg har også problemer med min vægt efter at jeg tog meget på da jeg startede på Zyprexa. En lille måned før jeg begyndte på CBD lavede jeg helt om på min kost og har fået overskud til flere lange vandreture. Jeg vandrer hver eneste uge.
  Jeg vil ikke sige, at CBD’en som sådan hjælper på vægten, men den kan give overskud til at man selv kan arbejde på vægten. Jeg har smidt 14 kg og mange cm om maven 🙂

  Jeg håber for dig, at CBD kan hjælpe dig med dit indre kaos og at det kan være starten på vægttab. Du må endelig skrive hvis du får flere spørgsmål 🙂

  Svar
 9. Jonas

  Hej Dorthe,
  Min dosis er 2 dråber morgen, 2 dråber aften af en olie på 10% CBD.
  Men jeg er ved at prøve om jeg kan klare mig med kun 2 dråber til hele dagen. 🙂

  Svar
  • Dorthe

   Hej igen Hvor lang tid tog det, førend du kunne mærke noget? Jeg tager 3×3 dråber 5% og er på anden uge nu, men jeg mærker ingenting ….desværre

   Svar
   • Jonas

    Hej igen Dorthe,
    Der gik vidst 2 uger før jeg havde fuld effekt. 🙂
    Jeg vil råde dig til at sætte din dosis lidt op. Hvis ikke du mærker nogen effekt før din flaske er tom, så kan det være at cbd ikke er det rigtige for dig.
    Jeg betragter cbd’en som medicin, og det er ikke al medicin der virker for alle.

 10. Dorthe

  Tak for svar Jonas, det vil jeg prøve 🙂 Jeg døjer med angst og stress, så havde jeg håbet, at det kunne hjælpe mig…men der er stadig håb 🙂

  Svar
  • Jonas

   Det var så lidt. Skriv endelig hvis du får flere spørgsmål 🙂 Håber at olien kommer til at hjælpe dig. Det kan være at du skal bruge en lidt høj dosis. Hvis det er tilfældet, så vil jeg anbefale at bruge en olie med 10%. Det er den jeg bruger, og den holder cirka 1 måned. 🙂 (I stedet for at tage mange dråber på 5%)

   Svar
 11. mette holm

  Jeg er startet med 5% CBD mod angst og stress (+ADHD, men tåler ikke medicinen) og føler mig en anelse døsig. Idag – efter en uge – gik jeg ud som et lys i flere timer. Stadig sommerfugle i kroppen og ræs i hovedet, men ikke helt så slemt…. tror jeg.

  Svar
  • Jonas

   Hej Mette,
   Jeg har før hørt at nogle bliver døsige af CBD. Ved også, at nogle bruger det til at sove godt om natten. 🙂
   Hvordan går det nu?

   Mvh Jonas

   Svar
 12. Lise Lotte

  Vil høre om den cbd olie er helt fri for thd da jeg er bange for thd. Det kan give angst. Vh Lise Lotte

  Svar
  • Jonas

   Hej Lise Lotte,
   Jeg er ligesom dig også meget opmærksom på THC indholdet.
   Den olie jeg tager har et Thc indhold på max 0.2%, hvilket er så lidt så det ikke mærkes, men hvis du helt vil undgå THC, så har jeg set olier helt fri for THC, jeg har dog ikke prøvet dem.
   Mvh Jonas 🙂

   Svar
 13. Mie Jørgensen

  Hej Jonas,

  Det lyder rigtig godt, med din effekt af olien.
  Hvor køber du din olie? Jeg er blevet anbefalet en 15% olie, og synes godt nok 995 kr pr måned er halvdyrt, for noget der måske slet ikke virker.

  Vh Mie

  Svar
 14. Mette Kendrick

  Hej. Mon søn har ADD og derfor svært ved at sove om natten, og enorm uro i kroppen. Vi hat overvejet at købe dem fra et sted i USA som hedder Charlottes Web Hemp ekstrakt, men vi tror det bliver ret dyrt med told oveni. Kender du det firma? Det er et familiefirma, ser godt ud. Kh Mette.

  Svar
  • Jonas

   Hej Mette,
   Jeg har ikke prøvet dette mærke før, men umiddelbart ser det godt ud. Vil dog anbefale at læse godt op på told, og import før du bestiller fra dem. Både i forhold til pris, men også i forhold til lovgivningen. 🙂

   Svar
 15. Linda

  Hej. Tak for en god blog. Hvilken psykiater har du? og kender du nogle der går ind for denne (eller andre) alternative behandlinger. Kh Linda

  Svar
  • Jonas

   Hej Linda,
   Mange tak. 🙂 Jeg har brugt de sidste par dage på at finde en liste over psykiatere, der støtter op om cbd som behandling, men det lykkedes ikke.

   Der findes adskillige cbd-grupper på Facebook, hvor du sandsynligvis kan komme i kontakt med nogle i dit område, som måske kan hjælpe dig.

   Evt kan du skrive kontakte Cannabis Danmark: http://www.cannabisdanmark.dk/

   Skriv endelig hvis der er mere. 🙂

   Mvh Jonas

   Svar
  • Birte Olesen

   Hej Linda

   Jeg bruger nogen der hedder Raworganics.dk. De har været rigtig gode til at hjælpe mig med forløbet. De ringede da jeg fik olien og forklarede lidt om hvordan man bruger olien osv. De er danske

   Svar
 16. Hanne

  Jeg har personligt haft ret gode erfaringer med at handle på https://cbdforum.dk – De forhandler flere af de ovenstående brands og yder en fantastisk kundeservice

  Svar
 17. Camilla

  Super spændende at læse om.. er der nogle opfølgning på hvordan det har virket for dig på længere sigt?

  Svar
  • Jonas

   Hej Camilla,
   Jeg skriver et nyt indlæg, men ved endnu ikke hvornår. Har en del noter og en meget at samle op på. Men kan fortælle, at jeg er medicinfri, og min krop er ved at vænne sig til den nye tilværelse.
   Mvh Jonas

   Svar
 18. Kristian

  Hej Jonas,

  Tak for et godt indlæg omkring virkningen og CBD olie. Det er jo helt tydeligt med de mange gode kommentarer du har fået – at det er noget folk har behov for at vide mere om.

  Jeg har sammensat en artikel omkring CBD olie her https://helsebladet.dk/cbd-olie/ og vil høre dig om det er OK at jeg citere dig i artiklen ?

  Mvh.
  Kristian

  Svar
  • Jonas

   Hej Kristian,
   Det tænker jeg, at du meget gerne må. Kan jeg læse artiklen først?

   Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.