“I vores børnegruppe opdager deltagerne, at de ikke er de eneste i hele verden, der lever med en psykisk syg mor eller far – og det er en enorm lettelse for dem”. Det sagde sygeplejerske Louise Høgenhaven ved PsykInfos arrangement “Hvorfor græder du nu igen, mor?” i Cinemateket i København.

 

 

Hun og socialrådgiver Katrine Frydendal er ledere af Region Hovedstadens børnegruppe, og de fortalte, at børnene – udover at møde andre i samme “båd” – modtager psykoedukation i seks uger. Her får de masser af konkret viden om psykisk sygdom i et sprog, de forstår. Uden denne viden er risiko for, at børnene gør sig en masse forestillinger og unødige bekymringer. Herunder kan du se den video, jeg optog ved arrangementet.

 

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B-h1v8j_1KZLeEpxZUhqeXRaWHc/view?ts=59462543

(Highlight linket, højreklik og klik på “gå til…”)

Om Forfatteren

Journalist i mere end 20 år og forfatter til fire bøger – “Lev stærkt – dø naturligt”, “En farlig ferie”, “Mani og depression” og “Flygtninge i flammer”. Du kan læse mere om bøgerne her: www.kims-bog-korner.dk
Kim oprettede i 2013 Facebookgruppen “Mani og Depression” – primært for bipolare og pårørende. Gruppen har i dag 350 medlemmer.
Kim har været journalist i Kræftens Bekæmpelse, redaktionschef på magasinet I Form, informationschef i Danmarks Turistråd og Scleroseforeningen.

En kommentar

Skriv Kommentar

Din e-mail adresse vises ikke offentligt.