D. 21/2-18 var det præcis 5 år siden, at jeg sidst var selvskadende, og det var præcis ét år siden, at jeg officielt blev afsluttet i psykiatrisk regi.

Forud for afslutningen sidste år, havde jeg dog ikke været i hverken medicinsk- eller terapeutisk behandling i lang tid. Og allerede året før, var jeg erklæret rask. Eller så meget som man nu kan erklæres rask, når den diagnose jeg har/har haft står listet som kronisk. Men det er en anden snak…

 

For 5 år siden blev jeg udskrevet fra en indlæggelse på psykiatrisk afdeling, fordi jeg havde været selvskadende. Jeg havde spist glasskår over flere gange, og jeg havde skåret i mig selv. Den daværende overlæge mente ikke jeg fik noget ud af indlæggelsen på afdelingen og min selvmordsrisiko var vurderet som kronisk øget, så jeg blev udskrevet. Jeg vil aldrig give ham credit for den udskrivelse, for det kunne meget nemt have tippet den anden vej – hvis konsekvens jeg slet ikke tør tænke på.

Men jeg fik virkelig et wakeup call af de helt store, og stod og skulle tage en beslutning om at ændre mit liv, hvis jeg ville fortsætte. Og hvis jeg skulle leve, skulle det virkelig være det gode liv. Jeg ville være rask og jeg ville være glad.

 

Og her sidder jeg så i dag, kniber mig selv i armen og med sommerfugle i maven over, at jeg har klaret de første 5 år. Jeg har det magisk godt, og jeg har boblende glædesfornemmelser og gåsehud over alt det gode der sker i mit liv.

Jeg er forelsket i livet, forelsket i mulighederne og menneskene jeg møder på min vej.

Jeg er vild med min nye måde at se alting på, og jeg glæder mig til hvad fremtiden bringer.

Der er sket så meget godt de sidste år, og jeg udvikler mig stadig med en utrolig fart. Hver dag lærer jeg, og (næsten) hver dag springer jeg ud af sengen med en følelse af, at jeg slet ikke kan få nok.

Jeg har så svært ved helt at beskrive det på en fyldestgørende måde, og det i så skarp kontrast til for 5 år siden, at det slet slet ikke kan sammenlignes.

Men jeg ville alligevel dele min sejrsdag med jer.

 

-Sidsel

Her ses jeg i hhv februar 2013 og februar 2018 🙂

 

Følg eventuelt med her, hvis du er mere interesseret i min historie:

www.sidselhoeg.dk

Om Forfatteren

Studerende

Jeg var dømt ude af livet, utallige indlæggelser, hård medicinering og jeg var meget selvskadende. Jeg har boet på forskellige døgndækkede botilbud. Og ikke mange spåede en særlig opløftende fremtid for mig. Men jeg selv bevarede håbet, eller mødte folk undervejs, der kunne hjælpe mig med at holde dét, når alt var mørkest. I dag er jeg erklæret rask. Medicin- og symptomfri. Færdigbehandlet. Jeg bor for mig selv og studerer til ingeniør i sundhedsteknologi. Jeg står nu på den anden side med en viden om systemet, psykisk sygdom, behandling og ikke mindst om hvad det vil sige at blive dømt ude og kæmpe sig tilbage. Den viden ønsker jeg at formidle videre på en brugbar og konstruktiv måde, så den forhåbentligt kan hjælpe andre og ikke mindst guide dem der har en professionel rolle. Jeg har ikke en teoretisk baggrund for det jeg fortæller om eller står frem med. Det er mine egne erfaringer, tanker og idéer - affødt af mine år som psykisk syg og ikke mindst formet sig i forbindelse med alle de mennesker jeg har mødt og stadig møder på min rejse. Jeg læser desuden til sundhedsteknologiingeniør, og ønsker at kombinere både min personlige og professionelle viden på sigt. Hop ind på min hjemmeside www.sidselhoeg.dk eller facebookblog, https://www.facebook.com/livudensygdom/, og giv endelig siden et like, og følg med, når jeg beskriver min historie bid for bid. Og når jeg giver et indblik i, hvad det vil sige, for mig, at være rask på den anden side og bruge min personlige og faglige viden i et forsøg på at gøre en forskel.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.