Skal du se Rudi Køhnkes kamp mod angst?

Det anslås, at cirka 350.000 lider af angst i Danmark. En af dem er skuespilleren Rudi Køhnke. I perioder er han så hæmmet af sin sygdom, at han har svært ved at have et socialt liv

Af Maja Skov Vang. Foto: DR

Tunge dyner fylder i Rudi Køhnkes lille lejlighed. Han har brug for noget tungt at lægge over sig, når angsten rammer. Skuespilleren lider ligesom cirka 350.000 andre danskere af angst.

Nogle gange er det så voldsomt, at han har svært ved at gå i Netto eller tage til fest med sine venner. Så isolerer han sig i sin lejlighed for nedrullede gardiner.

– Noget, der er så simpelt for andre som bare at vaske tøj, kan være en udfordring for mig. Det er en udfordring bare at være til, fortæller Rudi i først afsnit af programmet ”Rudi er bange”.

Lever for jobbet
Engang så livet markant anderledes for den 41-årige skuespiller. Han kom på alles læber, da han i 2006 blev den nye store stjerne i filmen Fidibus. Men opmærksomheden og rygter om misbrug og slagsmål fik for alvor sat gang i angsten. Det er dog stadig på jobbet, at skuespilleren føler sig mest levende.

– På et filmset er jeg, hvor jeg elsker at være. Min selvtillid er i top, fortæller han i forbindelse med, at han er på optagelser til tv-serien Bedrag.

I fire afsnit kan du på DR3 følge skuespillerens kamp for at få sig et godt liv og en karriere som skuespiller, selvom angsten er hans faste følgesvend.

– Jeg vil have mit liv tilbage, selvom angsten prøver at kontrollere mig.

I aften bliver andet afsnit i serien vist klokken 21.30. Her fortæller Rudi Køhnke blandt andet om, hvorfor det er nemmere for ham at være social med fremmede i computerverdenen, end det er at forholde sig til mennesker i den virkelig verden.