Jeg følte mig forkert, når mine karakterer ikke var gode nok. Når jeg havde mere lyst til at rende rundt i rapsmarken eller tælle stjernerne på himlen, end sidde med næsen i en bog. Ja, når jeg ikke levede op til forventningerne om at træffe de beslutninger og den retning, som min boglige intelligens egentlig fordrede.

Følelsen af at være forkert voksede eksponentielt og jeg afskærmede mig fra virkeligheden, da jeg ikke følte jeg passede ind. Jeg følte jeg passede bedre ind på psykiatrisk afdeling, hvor der ingen krav blev stillet til mine boglige evner. Jeg fik tværtimod lov til at fordybe mig i min intuition, mine følelser og mit indre sind – nok også lidt for meget indimellem…. 

Men om alt er, ville jeg have ønsket, at der i skolesystemet havde været plads til HELE mig. Plads til at vi alle kunne udvikle os i de retninger som vores individuelle kompetencer førte os i, uden følelsen af at være forkert og dum.

Vi har lavet et system, hvor der ses ned på at dyrke de kreative evner, de musiske eller følelsesmæssige. Hvor det ikke er prestigefyldt at udleve drømmen om at bo i en trætop og suge den friske luft ind, eller på anden måde skille sig ud.

Vi har alle evner, og jeg tager hatten af for de mennesker der følger deres sommerfugle i maven og finder det der giver mening for deres liv, uden henynstagen til hverken samfundet eller andres forventninger.

Jeg har heldigvis fundet en uddannelse der kombinerer både min kreative og matematiske evner. Hvor jeg kan få lov at få de skøreste idéer og tilmed får undervisning i hvordan jeg kan føre dem ud i livet. Hvor jeg bliver udfordret på et perfekt niveau, til mange af mine intelligenser. Og jeg har ikke valgt den fordi den er fin eller fancy, men fordi jeg, efter lang tid, endelig kunne se et sted hvor der var plads til mig.

Og hvor vil jeg ønske for alle, at de kunne følge lige nøjagtig de drømme de selv har. Ingen må føle sig dumme, fordi vi har et system hvor vi bliver målt og vejet i én bestemt intelligens.

Den her video kan anbefales at ses, den har virkelig sat mange gode tanker i gang her.

Jeg er taknemmelig for at jeg har fundet mit ståsted, hvor jeg kan gå med sommerfuglene i min mave for hvad der giver mening for mig. Og hvor jeg ikke føler mig forkert længere.

 

I kan læse flere af mine tanker på her.

Ha’ en fantastisk dag.

Sidsel

Om Forfatteren

Studerende

Jeg var dømt ude af livet, utallige indlæggelser, hård medicinering og jeg var meget selvskadende. Jeg har boet på forskellige døgndækkede botilbud. Og ikke mange spåede en særlig opløftende fremtid for mig. Men jeg selv bevarede håbet, eller mødte folk undervejs, der kunne hjælpe mig med at holde dét, når alt var mørkest. I dag er jeg erklæret rask. Medicin- og symptomfri. Færdigbehandlet. Jeg bor for mig selv og studerer til ingeniør i sundhedsteknologi. Jeg står nu på den anden side med en viden om systemet, psykisk sygdom, behandling og ikke mindst om hvad det vil sige at blive dømt ude og kæmpe sig tilbage. Den viden ønsker jeg at formidle videre på en brugbar og konstruktiv måde, så den forhåbentligt kan hjælpe andre og ikke mindst guide dem der har en professionel rolle. Jeg har ikke en teoretisk baggrund for det jeg fortæller om eller står frem med. Det er mine egne erfaringer, tanker og idéer - affødt af mine år som psykisk syg og ikke mindst formet sig i forbindelse med alle de mennesker jeg har mødt og stadig møder på min rejse. Jeg læser desuden til sundhedsteknologiingeniør, og ønsker at kombinere både min personlige og professionelle viden på sigt. Hop ind på min hjemmeside www.sidselhoeg.dk eller facebookblog, https://www.facebook.com/livudensygdom/, og giv endelig siden et like, og følg med, når jeg beskriver min historie bid for bid. Og når jeg giver et indblik i, hvad det vil sige, for mig, at være rask på den anden side og bruge min personlige og faglige viden i et forsøg på at gøre en forskel.

En kommentar

  1. Arne Nielsen

    Jeg må gøre opmærksom på, at vi er nogle, som ikke bryder os om facebook, og som langt heller vil debattere i disse spalter. Her er vi vidunderligt fri for, at facebook på nogensomhelst måde kan blande sig i, hvad vi skriver. Man må jo også have det for øje, at Outsiderens publikum jo nok er et mere kvalificeret publikum end facebooks, hvor man jo ingen garanti har for, hvad der bliver slæbt ind. Facebook er i alt for høj grad blevet standardsvar på alt, hvad der vedrører offentlig kommunikation, ikke mindst når nu netaviserne overalt har droslet ned for debat og i øvrigt altid har haft et halvhjertet forhold til denne. Nej, lad os holde debatten her i Outsideren.

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.