Rejsen ind i nuet

Her kan du se en lille video, jeg har lavet om det at dykke ned i bevistheden og nuet. Jeg er meget inspireret af Eckhart Tolles bog “Nuets kraft” og videoen “Journey into the now”, hvor Tolle er en brillant turguide på rejsen, som består af disse fire trin:

1. Du bliver opmærksom på dine omgivelser gennem sanserne.
2. Du begynder at nyde det du ser, hører, mærker og dufter. Og du lader tankestrømmene være/passere.
3. Du kommer i en tilstand af opmærksom bevidsthed
4. Du opdager, at du er i live – det mærker du i kroppen. Det er energifeltet (dit egentlige jeg), du mærker. Du er ikke din personlige historie. Den eksisterer selvfølgelig, men den betyder kun lidt. Men vi er så optagede af vores ego og tanker om i går og i morgen, at vi går gennem livet uden at mærke os selv. Citat: John Lennon: “Life is what happens while you´re busy making other plans”.

Videoen burde indgå i skolernes pensum som noget af det allervigtigste – især i en tid, hvor vi bliver konstant bombarderet med emails, sms´er og opslag på Facebook og dermed bliver distraherede og skubbet ind i tanke-malstrømmen, der let kommer til at spærre vejen for fordybelse.

 

Jeg vil foretage en rejse som den, jeg demonstrer på videoen herunder hver dag, og jeg vil supplere med de teknikker, jeg har lært af at dyrke “Yoga Nidra” (åndedrætsøvelser) og Yin Yoga, som er en blid form for yoga – der gør mig afspændt og fyldt af indre ro.

 

Her min video:

https://youtu.be/xsiIrGe1r_Q

 

 

Og her er  Eckhart Tolles video (på engelsk):

https://www.youtube.com/watch?v=FR_MY_Oy8Uw&fbclid=IwAR2IgMxqHJ97DI6U2Cv7MTFM7_VNMEKikb_HFLBIWQ-bENzTObfDeWfjjCg

Jeg håber, at disse videoer kan inspirere dig i din søgen efter livet i nuet.

Du kan måske også finde inspiration i dette debatindlæg, som netop handler om at være tilstede, der hvor man nu er:

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/et-effektivt-vaern-mod-stress-du-lever-ogsaa-mens-du-vasker-op

og i denne video med en medidationsøvelse til Beatlesnummeret “Tomorrow Never Knows”:

https://www.youtube.com/watch?v=CnhEG6k9Bdk