Kom til bipolar kunstudstilling

Det er SÅ fedt, at projektet, som jeg var med til at starte sammen med min tidligere psykiater Maj Vinberg, RH, for over et år siden, nu er tæt på at blive en realitet. Håber, at rigtigt mange vil komme og se udstillingen. Der er fernisering nu på fredag – den 29.3. kl. 13-16 på Sct. Hans Museum, Kurhusvænge 3, Roskilde.

Vi har valgt overskriften “BipolART 2019. Kunsten giver mening”

Programmet ser sådan ud:

13.00 Velkomst i Festsalen, Kurhuset, Chairman Maj Vinberg

13.05 Velkomst v. Kim Engelbrechtsen

13.15 Kunsten og bipolar lidelse v. professor emeritus Tom G. Bolwig

13.45 Kunsten og recovery v. Mynte Arnardottir

14.00 Fernisering: Åbning af udstilling v. Anne Dorthe Suderbo, udstillingsleder på Sct. Hans Hospitals Museum

Jeg udstiller min fotokunst og har allieret mig med fire kreative kvinder, Gudmunda ArnardottirHanne Skou KadziolaInger-Liss Christoffersen og Introverta Hansen, som maler og skriver digte ledsaget af fotos. Herunder er en lille smagsprøve på nogle af de ca. 40 værker, der indgår i udstillingen 

Skulle nogen være forhindrede i at komme til ferniseringen, kan jeg oplyse, at udstillingen er åben onsdage kl. 13 – 16 i perioden 3. april 2019 – 26. juni 2019. Sct. Hans er i øvrigt under alle omstændigheder er besøg værd. Det ligger smukt lige ned til Roskilde Fjord 

Tre af kvinderne i projektet er med i min bog “Mani og depression” og med i min Facebook-gruppe af samme navn.

Og for os, der udstiller, er der ingen tvivl om, at kunstnerisk udfoldelse hjælper os i vores recovery. Det er sundt at fokusere på noget uden for os selv – i stedet for at gruble over, hvor syge, vi dog er. Det gælder også mange andre former for aktiviteter – havearbejde, håndværk, håndarbejde, mv. Og vi har under indlæggelser haft STOR gavn af at deltage i sådanne aktiviteter. Derfor ser vi med STOR beklagelse, at netop disse tilbud skæres væk med hård hånd. Vi bliver henvist til at sidde og stirre ud i luften. Endnu et eksempel på, hvor dårligt psykiatriske patienter behandles i dag.