OM OPSKRIFTEN PÅ LIVET

Når du kigger på en mad opskrift står der først hvilke ingredienser du skal bruge og dernæst hvordan du skal bruge dem for at få det rette resultat. Sådan mener jeg også du kan gøre med livet. Først skal du vælge hvilket resultat du gerne vil have, så vælger du dine ingredienser og til sidst beslutter du dig for, hvordan du gerne vil bruge dem. For mig er resultatet lykke. Det er enormt vigtigt for mig at være lykkelig i min hverdag. Derfor er det vigtigt at mine ingredienser er nogle der er med til at skabe netop dette. For mig lyder min opskrift således:

INGREDIENSER

– Et arbejde jeg trives i, og som jeg brænder for.
– Venner og familie som jeg holder af og som holder af mig.
– Fritidsliv med plads til afslapning og fordybelse.
– Et hjem med lys og adgang til natur.

FREMGANGSMÅDE

Start med at finde et arbejde du trives med og som du brænder for. Gerne inden for gymnastikkens verden. Dernæst skal du huske at holde kontakten med dine venner og familie. Husk at besøge dem når du har muligheden for det, så de ikke forsvinder. Når du har gjort det, kan du holde fri til at gøre hvad du har lyst til, om end det er at se film, slappe af, træne eller hvad du nu lige føler for. Til sidst samler du det hele i et hjem du holder af. Et hjem hvor du har plads til dine venner, familie og din fritid. Et hjem hvor du kan nyde naturen enten inde eller ude og hvor det naturlige lys lyser hjemmet op.
Så skal du have en masse år til at nyde din tilværelse og opleve lykken og glæden ved din vellykket hverdag.

Denne opskrift passer rigtig godt på mig. Men det vigtige spørgsmlå er så: “Hvad passer på dig?” Start med at tænke over hvad dit slutresultat skal være. Skal det være lykke, glæde, karriere, rigdom eller noget helt andet? Dernæst skal du finde ud af hvordan du kommer dertil, ved at overveje hvad der er vigtigt for dig. Det kan f.eks. være: motion, god mad, venner, familie, kæreste, arbejde, hus, have, bil, penge osv. Ingredienserne kan være mange, og det er vigtigt at du finder dine egne. Prøv at starte med at finde tre eller fire som jeg har gjort. Så kan du altid fylde flere på senere. Når du har fundet dine ingredienser laver du fremgangsmåden. Og hermed har du din opskrift på livet.

 

KRUKKEN

Det er lidt ligesom historien om læreren med krukken. Læren tager en krukke frem og fylder den først med golfbolde og spørger så klassen: “Er krukken fyldt nu?” hvorefter eleverne i klassen alle sammen svarer ja. Han hælder derefter små sten i krukken, stiller det samme spørgsmål, og får sammen svar tilbage. Han hælder nu sand i krukken. Stiller det samme spørgsmål og får det samme svar igen. Nu hælder han så øl i krukken, stiller det samme spørgsmål og får samme svar. Læren forklarer så: “Golfboldene er de vigtigste ting i livet såsom venner og familie. Småstenene næstvigtigste såsom arbejde og træning. Sandet tredje vigtigst f.eks. tøj og sko. Øllet viser at lige meget hvor travlt du har i livet, er der altid plads til at drikke en øl med vennerne”

For mig er golfboldene mine ingredienser. Det er de vigtigste ting i livet. De vigtigste ting for at opskriften på livet bliver god. Du kunne lave mange flere opskrifter, og meget mere komplicerede opskrifter med mange flere ting. Du kunne vælge at inddrage småstenene og sandet men for at gøre det nemmere for dig selv, så start med at vælge golfboldene, som er det essentielle i livet. Det der er vigtigst for dig. Og lad være med at bekymre dig om hvad alle andre tænker, eller hvad andre synes er vigtigt. Det der er det aller vigtigste er nemlig hvad der er vigtigst for DIG. Du skal altid huske at feje for egen dør, før du fejer for andres. Med det mener jeg at du skal tænke på dig selv før du tænker på andre. Det er nemlig så vigtigt at du selv har det godt. For hvis du ikke passer på dig selv, hvem skal så?