Det blev en fantastisk dag, da der den 29. marts var fernisering af BipolART på Sct. Hans Museum.  70-80 gæster og smukt forårsvejr.

Udstillingen er åben hver onsdag mellem 13 og 16 frem til den 26. juni – og mange laver en udflugt ud af turen til museet, som ligger ned til Roskilde fjord, og kombinerer særudstillingen med et besøg på den permanente udstilling om hospitalets historie.

Museet ligger på Kurhusvænge 2 i Roskilde.

Jeg er repræsenteret med 20 fotos med tilhørende Haiku-digte, som handler om det at være psykisk syg. Mine medudstillere – Mynte, Inger-Liss, Hanne og Introverta – med malerier og fotos med tekst.

STOR tak til psykiater Maj Vinberg og udstillingsleder Anne Dorthe Suderbo, som har været meget engagerede hele vejen igennem dette projekt. 😍🤗

Som indledning til ferniseringen holdt Professor Emeritus Tom Bolwig en tale, hvori han sagde, at mange store undersøgelser har påvist en klar sammenhæng mellem bipolar lidelse og kreativitet, og at det er i de stabile perioder, kunsten skabes. Det gjaldt bl.a. for Beethoven, Schumann og P.S. Krøyer.

Churchill var i øvrigt også bipolar… Han kaldte sine depressioner “The Black Dog”, og når han havde dem, tog han til sit landsted og byggede mure. Han medicinerede sig selv med whisky i mængder, der ville få de fleste andre til at falde døde om…

Her et lille udpluk af billeder fra ferniseringen:

Om Forfatteren

Journalist i mere end 25 år og forfatter til fem bøger - "Lev stærkt - dø naturligt", "En farlig ferie", "Mani og depression", "Kørestol-og hvad så?" og "Klimapolitiet". Du kan læse mere om bøgerne her: www.kims-bog-korner.dk Kim oprettede i 2013 Facebookgruppen "Mani og Depression" - primært for bipolare og pårørende. Gruppen har i dag 600 medlemmer. Kim har været journalist i Kræftens Bekæmpelse, redaktionschef på magasinet I Form, informationschef i Danmarks Turistråd og Scleroseforeningen.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.