Lad os nu vende psykiatrien på hovedet!

Goooodmooooorgen solstråler.

Shout out!

Vi råber højt, og har gjort længe. Men ikke højt nok… HELDIGVIS er der nogen der får dykket yderligere ned i tallene, og når nu der er så mange der ikke forstår uden at der kommer tal på banen, så lad os da få delt den her artikel. 
Det er så få måneder det her er undersøgt over, men når så også der ses en så markant stigning i drab og drabsforsøg blandt psykisk ustabile personer, så tegner der sig da et meget meget klart billede!

Vi har en psykiatri i forfald, en psykiatri der har misforstået synet på det mentale, forsøgt at behandle ud fra somatiske udgangspunkter og som nu mærker på hårdeste vis, at det IKKE er helbredende – langt fra, desværre.

Hvor gør det ondt, at flere og flere psykisk syge ender i sådanne situationer her. Det er en ond spiral, der kun har røde tal på bundlinjen.

Og det er ikke kun min empati med de sygeste, pårørende, professionelle etc. Men det er også en bekymring for os der stadig kæmper en kamp for afstigmatisering. Jeg bliver stadig mødt af enormt mange fordomme og folk der tager afstand, jeg nævner sjældent jeg har paranoid skizofreni. For så har jeg jo både flere personligheder, jeg er farlig, jeg kan umuligt være rask, jeg er utilregnelig, jeg er kronisk syg, jeg er ikke lige så meget værd, jeg kan jo umuligt leve et normalt liv og jeg kan da i hvert fald ikke være særlig klog…. Og når flere og flere ikke får den rette behandling, og presses ud i situationer hvor de i afmagt handler så frygteligt, så stempler det hele vejen rundt – og jeg føler vi står over for et bjerg der efterhånden er umuligt at bestige, for spiralen er stadig nedadgående.

Som der så fint står i artiklen; psykiatrien skal nulstilles. Eller som jeg ville sige: Vi er nødt til at vende psykiatrien på hovedet. Kom nu ind i kampen på højeste plan! Vi er nødt til at få råbt politikerne op! Det her det handler ikke blot om sengepladser og medicin, det handler om en mere hel psykiatri der kan favne det hele menneske og ikke blot en diagnose på et samlebånd der skal behandles efter en bog! Det handler om liv, og nu er der konkrete lig på bordet. Så lad os have fokus på alle de liv der tabes i systemet, som burde leve og som i den grad også fortjener et godt liv.

Åh hvor bliver jeg ked af det på alle de mennesker der er i berøring med psykiatri, for det er ikke værdigt længere

Men trods vejen er lang, så fortsætter vi stadig med at kæmpe – ikke?

Det giver i hvert fald blot yderligere blod på tanden, omend det måske ikke er det helt rette ordsprog i den her kontekst 

-Sidsel. Læs mere om og fra mig her

Artiklen i politiken kan læses her