Goooodmooooorgen solstråler.

Shout out!

Vi råber højt, og har gjort længe. Men ikke højt nok… HELDIGVIS er der nogen der får dykket yderligere ned i tallene, og når nu der er så mange der ikke forstår uden at der kommer tal på banen, så lad os da få delt den her artikel. 
Det er så få måneder det her er undersøgt over, men når så også der ses en så markant stigning i drab og drabsforsøg blandt psykisk ustabile personer, så tegner der sig da et meget meget klart billede!

Vi har en psykiatri i forfald, en psykiatri der har misforstået synet på det mentale, forsøgt at behandle ud fra somatiske udgangspunkter og som nu mærker på hårdeste vis, at det IKKE er helbredende – langt fra, desværre.

Hvor gør det ondt, at flere og flere psykisk syge ender i sådanne situationer her. Det er en ond spiral, der kun har røde tal på bundlinjen.

Og det er ikke kun min empati med de sygeste, pårørende, professionelle etc. Men det er også en bekymring for os der stadig kæmper en kamp for afstigmatisering. Jeg bliver stadig mødt af enormt mange fordomme og folk der tager afstand, jeg nævner sjældent jeg har paranoid skizofreni. For så har jeg jo både flere personligheder, jeg er farlig, jeg kan umuligt være rask, jeg er utilregnelig, jeg er kronisk syg, jeg er ikke lige så meget værd, jeg kan jo umuligt leve et normalt liv og jeg kan da i hvert fald ikke være særlig klog…. Og når flere og flere ikke får den rette behandling, og presses ud i situationer hvor de i afmagt handler så frygteligt, så stempler det hele vejen rundt – og jeg føler vi står over for et bjerg der efterhånden er umuligt at bestige, for spiralen er stadig nedadgående.

Som der så fint står i artiklen; psykiatrien skal nulstilles. Eller som jeg ville sige: Vi er nødt til at vende psykiatrien på hovedet. Kom nu ind i kampen på højeste plan! Vi er nødt til at få råbt politikerne op! Det her det handler ikke blot om sengepladser og medicin, det handler om en mere hel psykiatri der kan favne det hele menneske og ikke blot en diagnose på et samlebånd der skal behandles efter en bog! Det handler om liv, og nu er der konkrete lig på bordet. Så lad os have fokus på alle de liv der tabes i systemet, som burde leve og som i den grad også fortjener et godt liv.

Åh hvor bliver jeg ked af det på alle de mennesker der er i berøring med psykiatri, for det er ikke værdigt længere

Men trods vejen er lang, så fortsætter vi stadig med at kæmpe – ikke?

Det giver i hvert fald blot yderligere blod på tanden, omend det måske ikke er det helt rette ordsprog i den her kontekst 

-Sidsel. Læs mere om og fra mig her

Artiklen i politiken kan læses her

Om Forfatteren

Studerende

Jeg var dømt ude af livet, utallige indlæggelser, hård medicinering og jeg var meget selvskadende. Jeg har boet på forskellige døgndækkede botilbud. Og ikke mange spåede en særlig opløftende fremtid for mig. Men jeg selv bevarede håbet, eller mødte folk undervejs, der kunne hjælpe mig med at holde dét, når alt var mørkest. I dag er jeg erklæret rask. Medicin- og symptomfri. Færdigbehandlet. Jeg bor for mig selv og studerer til ingeniør i sundhedsteknologi. Jeg står nu på den anden side med en viden om systemet, psykisk sygdom, behandling og ikke mindst om hvad det vil sige at blive dømt ude og kæmpe sig tilbage. Den viden ønsker jeg at formidle videre på en brugbar og konstruktiv måde, så den forhåbentligt kan hjælpe andre og ikke mindst guide dem der har en professionel rolle. Jeg har ikke en teoretisk baggrund for det jeg fortæller om eller står frem med. Det er mine egne erfaringer, tanker og idéer - affødt af mine år som psykisk syg og ikke mindst formet sig i forbindelse med alle de mennesker jeg har mødt og stadig møder på min rejse. Jeg læser desuden til sundhedsteknologiingeniør, og ønsker at kombinere både min personlige og professionelle viden på sigt. Hop ind på min hjemmeside www.sidselhoeg.dk eller facebookblog, https://www.facebook.com/livudensygdom/, og giv endelig siden et like, og følg med, når jeg beskriver min historie bid for bid. Og når jeg giver et indblik i, hvad det vil sige, for mig, at være rask på den anden side og bruge min personlige og faglige viden i et forsøg på at gøre en forskel.

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.