Kom med til festlig demonstration

Aktivistgruppen #VærdigPsykatriForAlle arrangerer en landsdækkende demonstration/happening i København tirsdag den 22. oktober – og jeg håber at se rigtig mange af mine venner derinde. Kom glad, det her bliver STORT! Med musik og taler og røde balloner.

Overlæge og græsrod Mikkel Rasmussen, der i foråret tog initiativ til at danne aktivistgruppen #VærdigPsykiatriForAlle, siger om arrangementet:

– På samme måde som fællesskabet blev styrket ved vores første happening den 1.juni på tværs af landet, diagnoser og ståsted, håber jeg, at vi med hjerter, argumenter og møder i øjenhøjde kan skubbe yderligere på til en mere #VærdigPsykiatriForAlle i Danmark. Denne større happening med musik, talere og events er også en opfølgning på den 1. juni før folketingsvalget. Siden da har vi nemlig samlet breve fra både patienter, personale og pårørende til politikerne på Christiansborg som kommer i udtryk i både et kunstværk af Stine Linnemann og en bog under titlen “Veje til en Værdig Psykiatri For Alle”.

Denne bog på over 400 sider sendes som gave til centrale politikere i dag den 10. oktober på Sindets Dag. Dette som forberedelse til foretræde for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg og vores happening den 22.oktober, hvor vi giver den til Folketingets formand. Jo mere viden og erfaring vi kan give videre til Folketinget desto bedre lovgivning og retmæssig økonomisk prioritering på området kan vi håbe på”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er programmet:

13.30 Vi mødes ved Hovedbanegården.
13.45 Vi går til Christiansborg – Dj Helle Zebitz spiller på scenevognen.

14.20 Velkommen på pladsen!

Tale:
Landsformanden for Landsforeningen Autisme.
Heidi Pernille Thamestrup.

Tale:
Formanden for Dansk Psykolog Forening.
Eva Secher Mathiasen.

15.00 OVERRÆKKELSE til FOLKETINGETS FORMAND!
Om bogen:
Mikkel Rasmussen, , græsrod.
Stine Linnemann om kunstværket.

15.20 Oplæsning fra bogen:
Forfatter, foredragsholder og græsrod.
Karin Dyhr.

 

Tale:
Formanden for SPOR.
Helle Cleo Borrowman.

Tale:
Bestyrelsesmedlem Psykiatrifonden.
Tine Lindhardt Roux.

16.00 Tak for denne gang!

Imellem talerne spiller Dj Aviaja Regina Antonia Larsen.

 

Bannere og slagsange

Vi er i gang med at lave skilte og bannere, som skal med til happeningen. Selv møder jeg op med to mindre bannere. Det ene med teksten: “BAG DIAGNOSERNE ER VI MENNESKER”, det andet med teksten: “HUSK LØFTERNE, METTE!”.

Vi vil også synge i kor på forskellige slagssange. En af dem lyder sådan her:

“Vi er dem, de andre ikke tør lege med, vi er det gakkede selskab, vi har en syg karakter og en livlig fantasi, det da godt, at vi nu snart får en værdig psykiatri!” (Frit efter salig Larsen)

Og vi er naturligvis iført de gule veste, ganske som vi plejer. De ser ud sådan her: (teksten står på ryggen, så jeg har taget den omvendt på her!)

 

De kan bestilles her:

http://psykiatrishop.deco-apparel.com

 

 

 

 

Alternativt kan man jo tage en almindelig trafikvest på!

 

 

Læs mere om happeningen her:

https://www.facebook.com/groups/442310576313402/?multi_permalinks=526736991204093&notif_id=1570520758951266&notif_t=group_highlights