Af Aina Ihde Hestenes

Mit håb er, at andre kan få gavn af min historie, og måske kan vi sammen presse på, for at denne behandling bliver tilgængelig på hospitalerne.

Jeg har været depressiv i perioder i 7 år, det har krævet perioder med sygemeldinger og mange skift af medicin og forskellige terapeutiske tiltag, men intet virkede optimalt – jeg havde ikke optimal effekt og ofte rigtig mange bivirkninger. Jeg hørte om en ny behandling med pulserende elektromagnetiske felter – kaldet T-PEMF behandling. Jeg fandt ud af, at denne behandling kun var tilgængelig i privat regi, selvom den er godkendt af Sundhedsstyrelsen til behandling af depression og har været det siden 2015, og så er det ovenikøbet en dansk opfindelse, der også er afprøvet i Danmark på psykiatriske afdelinger med virkelig gode resultater.

På privatklinikken, sagde de, at der jo ikke var garantier for mig, men at mange fik det bedre. Behandlingen hjalp mig med at få det bedre, bedre søvn og mere overskud, og jeg havde ingen bivirkninger. Jeg fik T-PEMF udstyret med hjem, hvor jeg så skulle behandles hver dag i 30 min ad gangen i 8 uger. Jeg havde desuden løbende samtaler med læge og sygeplejerske, der fulgte mig. I dag føler jeg mig mere rask end jeg har gjort i de sidste 9 år !

I min situation var jeg heldig, at vi kunne prioritere selv at betale for behandlingen, som koster kr. 45.000,- incl samtaler med speciallæge og sygeplejerske og udstyr. Det er rigtig mange penge, og jeg er fuldstændig klar over, at det ikke er muligt for alle selv at betale, men måske kan en udbredelse af viden føre til, at vi sammen kan lægge et større pres på at få indført denne behandling som en mulighed. På privatklinikken sagde de, at T-PEMF behandlingen forhåbentlig snart tages i brug på sygehusene. Det håber jeg for alle. Jeg fik det heldigvis bedre, og jeg håber inderligt, at der er andre af jer, der kan få mulighed for at prøve, om det kan hjælpe jer med denne åndsvage sygdom.

4 Kommentarer

 1. Arne Nielsen

  Hej Aina!
  Jeg vil blot henvise til min artikel fra den 23. maj 2018 med titlen “En ny metode til behandling af depression” om netop den metode, du omtaler. I artiklen kaldes metoden TMS, og artiklen er ret teknisk – for dem, der kan lide det. Min tanke var, at folk skulle få noget konkret at vide om metoden, men blot det, at den bliver mere kendt og udbredt, mener jeg må være en god ting, da den er skånsom. Jeg finder det rystende, at du måtte betale så meget for behandlingen – det er ikke rimeligt. Men selvfølgeligt skal udstyret finansieres, og når der så er få kunder i butikken, ender det sådan. Jeg har hørt, at man herhjemme sender mange til Sverige for at få behandlingen, og jeg synes, at det er en dum løsning. Herhjemme er vi oppe imod en stor konservatisme blandt læger – som i mine øjne simpelthen beror på uvidenhed. Jeg ser ingen anden vej frem, end at patienterne begynder at efterspørge metoden, så derfor er din artikel et skridt i den rigtige retning. Tak for den.

  Med de bedste hilsner fra Arne

  Svar
 2. Bettina R

  Jeg var med i 2. forsøg af t-pemf, og selv om jeg ikke slap af med depressionen, hjalp det mig til at få det bedre. Jeg er rystet over at det offentlige sundhedsvæsen ikke har taget behandlingen til sig! Særligt da der ingen alternativer er til refraktionær depression. Skal det kun være dem med privat sundhedsforsikring, eller økonomi til selv at betale, som kan hjælpes? SÅ mange mennesker ville have gavn af behandlingen, som der har kun været positive resultater med, så hvad venter I på Danmark? Ja, apparaturet er dyrt, men hvad er prisen for ødelagte liv? Og er det ikke i alles interesse, at flere kan (for)blive en del af samfundet og arbejdsmarkedet?
  Kom nu ind i kampen!!!

  Svar
 3. Helle

  Behandlingen er taget i brug i det offentlige sundhedsvæsen, jeg skal begynde et 8 ugers forløb, svarende til det der er beskrevet i indlægget, i morgen på Psykiatrisk Center Nordsjælland

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.