T-PEMF behandlingen hjalp mig ud af depression

Af Aina Ihde Hestenes

Mit håb er, at andre kan få gavn af min historie, og måske kan vi sammen presse på, for at denne behandling bliver tilgængelig på hospitalerne.

Jeg har været depressiv i perioder i 7 år, det har krævet perioder med sygemeldinger og mange skift af medicin og forskellige terapeutiske tiltag, men intet virkede optimalt – jeg havde ikke optimal effekt og ofte rigtig mange bivirkninger. Jeg hørte om en ny behandling med pulserende elektromagnetiske felter – kaldet T-PEMF behandling. Jeg fandt ud af, at denne behandling kun var tilgængelig i privat regi, selvom den er godkendt af Sundhedsstyrelsen til behandling af depression og har været det siden 2015, og så er det ovenikøbet en dansk opfindelse, der også er afprøvet i Danmark på psykiatriske afdelinger med virkelig gode resultater.

På privatklinikken, sagde de, at der jo ikke var garantier for mig, men at mange fik det bedre. Behandlingen hjalp mig med at få det bedre, bedre søvn og mere overskud, og jeg havde ingen bivirkninger. Jeg fik T-PEMF udstyret med hjem, hvor jeg så skulle behandles hver dag i 30 min ad gangen i 8 uger. Jeg havde desuden løbende samtaler med læge og sygeplejerske, der fulgte mig. I dag føler jeg mig mere rask end jeg har gjort i de sidste 9 år !

I min situation var jeg heldig, at vi kunne prioritere selv at betale for behandlingen, som koster kr. 45.000,- incl samtaler med speciallæge og sygeplejerske og udstyr. Det er rigtig mange penge, og jeg er fuldstændig klar over, at det ikke er muligt for alle selv at betale, men måske kan en udbredelse af viden føre til, at vi sammen kan lægge et større pres på at få indført denne behandling som en mulighed. På privatklinikken sagde de, at T-PEMF behandlingen forhåbentlig snart tages i brug på sygehusene. Det håber jeg for alle. Jeg fik det heldigvis bedre, og jeg håber inderligt, at der er andre af jer, der kan få mulighed for at prøve, om det kan hjælpe jer med denne åndsvage sygdom.