Anmeldelse af SAFE APP- værktøj til selvskadende

SAFE APP-anmeldelse

SAFE er en app til patienter med selvskadende adfærd. Appen skal støtte den selvskadende i akutte situationer med beroligende metoder, så patienterne undgår at selvskade. find ro ellerhjælp.

 

kort om SAFE

appen er bygget op om to indgange: én til selvskadende og én til pårørende eller fagpersoner, der gerne vil hjælpe den selvskadende. Brugeren vælger via appens forside: Jeg er selvskadende eller Jeg vil gerne hjælpe,hvilken af de to profiler så kommer man I begge indgange ind 4-delt menuer: prøv , favoritter, læs og hjælp er til af finde rådgivning og finde nærmeste Psykiatrisk Skadestue.

Hvad bruger jeg SAFE til?

jeg bruger appen til at få noget ro på, i de akutte situationer hvor jeg er urolig og rastløsD den gør at jeg ikke skal indlægges, fordi jeg nogle gange når at rede situation ellers er der en udvej ved at få ringet til PAM eller andre hotlines

Forslag til værktøjer/metoder: 

der er forskellige forslag til hvordan man kan gøre når man oplever kaos, det står med en let forstålig forklaring.

Syng-Tegning-Puslespil-Perleplade-Strikke & hækle -Te- Kold sodavand- Chili,ja der er mange forslag, dette er blot et udpluk af metoderne.

hvilke værktøjer bruger jeg fra appen?:

Det jeg godt kan lide er, ballstick, chili, mandelas, music cure, og mindfulness, synge, jeg går også ind og finder hotline og rådgivning, f.eks Landsforening for spise forstyrrelse og selvskade.

bruges og i psykiatrien: jeg kom i bekendskab med appen da jeg var indlagt, i 2017, man blev vejledet i at få brugt den så man kan blive afslappet igen, ved at finde fokus på noget andet.

hvad synes jeg som SAFE 

jeg synes at mange af metoderne er virkelige gode og nemme at finde hjemme eller på afdelingen. desværre er der også flere af tingene som man skal bruge penge på, så de er ikke lige ved hånden, der er metoder til forskellige andre apps. det som jeg også godt kan lide er man får en gudie i hvad man kan gøre med de forskellige ting, hvordan man skal finde fokus. den er enkelt at bruge, men det som mit problem er desværre at få den brugt, men det er her hvor de pårørne eller personalet kan spørge har du nu prøvet at bruge SAFE, også kommer jeg hurtigt ned igen.

der er lavet en test report som også giver et overblik af appen, samt man kan finde en god brugbar video også

alt i alt vil jeg sige det er en god app, som hjælper rigtig mange mennesker når de har brug for hurtig afledning

jeg vil give SAFE Appen 4 ud af 5 stjerner

Foto: pixabay og redigering og tilføjelse af tekst

https://www.regionsjaelland.dk/Sundhed/Innovation/appcenter/Sider/SAFE.aspx