Er der nogen på linjen?

Er der nogen på linjen- altid nogle at tale med

Her er en liste på hvem du kan kontakte, hvis du har brug for nogle at snakke med, så din livslinje

Jeg bruger forskellige linjer, det kommer helt an på mit humør om jeg ringer, eller chatter med, endda så der nogle der tilbyder rådgivning face to face. nogle gange er det faktisk meget rart at man ved der er nogle på linjen der vil tale med en. igår talte jeg med Ung på linje og hun gav mig en ide her til blokken. så har ligget hele natten og tænkt. jeg vil så gerne hjælpe andre, og dele ag min erfaring til jer.

Livslinjen:

du ringe på telefon 70 201 201 hele døgnet, hvis du går med selvmords tanker og endda planer.

min erfaring: da jeg havde så skidt at jeg ringede og fortalte dem hvordan jeg havde det så støttede og hjælp de hele vejen. du kan betro dem alt, dine tanker og overvejelser. det er en af de bedste hjælp jeg har fået hvertfald

Psykiatrisk Akut Modtagelse: her kan du møde op eller ringe til dem, telefon nummeret kan du finde på google, da der er mange akut modtalgeleser i danmark .

min erfaring: lige for tiden bruger jeg dem rigtigt meget, for en støtte, de kan mærke hvornår jeg skal ind til samtale på PAM og hvor når jeg har brug for at blive indlagt. jeg snakker generalt med en personale derfra når jeg ved at vedkommende er der så ringer jeg, der bliver givet gode værktøjer til at komme dagen igennem, eller om jeg lige har brug for at blive vurderet. du kan kgodt ringe eller møde op uden det bestyder at du skal indlægges, men PAM er dem der har med psyken at gøre, så det er dem jeg bruger mest.

Andre rådgivninger:foreninger og orgienationer

Psykiatrifonden

Telefonrådgivningen har åbent kl. 10-22 mandag til torsdag og kl. 10-18 fredag til søndag samt helligdage

Chatrådgivningen har åbent hver mandag og onsdag kl. 18-22

Gruppechat for unge som pårørende til forældre med psykisk sygdom har åbent hver torsdag kl. 19-21

Psykinfo: 70 25 02 60

PsykInfos rådgivning er både for personer der selv er ramt af psykisk sygdom, men også for pårørende, venner, fagpersoner

LMS, Landsforeningen mod spiseforstyrelser og selvskade.

Sms-rådgivning skiv til 890 1818, Telefon rådgivning 7010 1818 Telefonrådgivningen har åbent hver mandag fra klokken 09.00-19.00 og tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 16.00 – 19.00.

Chatrådgivningen har åbent hver mandag fra klokken 09.00-19.00 og tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 16.00 – 19.00.

videorådgivning tirsdag, onsdag og torsdag mellem klokken 10.00-16.00. skal bookes  på hjemmesiden

rådgivning via mail: raadgivning@lmsos.dk

du kan også booke en tid til en rådgivning face to face

min erfaring: jeg bruger for det meste LMS til lige få lettet tænkerne omkring mit spise mønster og selvskade. så hvis du enten selvskader eller måske har en spiseforstyrrelse så tag komtakt til LMS, virkelig en god støtte og hjælp i daglig dagen.

Liva rehab

Har du brug for at tale fortroligt om overgreb, vold, incest eller prostitution? Den anonyme rådgivning har åbent tirsdag og onsdag fra 17-20 samt torsdag fra 16-19, og du kan enten chatte med os eller ringe til os på: 53 71 61 06.

Min erfaring: jeg har været til et forløb hvor jeg mødtes med en rådgiver, også kom chatten som virkelig også er god, det kan være rigtigt hårdt at gå med tanker og hemmelighedder selv. her er der plads til dig og dine oplevelser.

Depressionslinjen –

telefon 33 12 47 74 Linjen er åben alle dage – undtagen lørdag – fra kl. 19 – 21.

min erfaring: har ikke brugt dem særlig meget, men har også lige fundet ud af det, men når jeg mærker det er min depression der driller så det

depnet.dk:

er en hjemme for depressionens ramte og pårørende,her er der også en chat med andre bruger, den er altid åben.

min erfaring: jeg har lige opdaget at der er den mulighed at snakke med depressions linjen, jeg plejer at bruge depnet

Startlinjen – Når sindet gør ondt – telefon 35 36 26 00

Startlinjen har åbent hver dag mellem kl.16 og 23. det er en telefon rådgivning,

SCT. NICOLAI TJENESTEN – telefon 70 120 110

(nærmeste tjeneste) eller 33 12 14 00 (København). Telefonerne er åbne fra kl. 9 om morgenen til kl. 3 om natten, dog søn- og helligdage fra kl.13 – 03.

SIND – Psykologisk rådgivning København – telefon 35 36 09 04; raadgivningen@sind-kbh.dk. psykologisk rådgivning under SIND i København, som har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 17.00 – 19.00 for personlig og telefonisk rådgivning. Læs mere her.

Start linjen:

3536 26 00 alle dage 16-23

Mennesker der står i en sårbar eller kritisk livssituation, eksempelvis på grund af psykiske udfordringer,ensomhed svigt på den ene eller anden måde, samlivsophør, afskedigelse, tab eller en vanskelig pårørenderolle. rådgiverne giver dig gode råd til at tag det første lille skidt i en ny retning.

Misbrugsportalen: 70909080

Åbningstider: Mandag- Tirsdag   14.00 – 17.30 Onsdag- Fredag 17.30 – 21.00

Ung på linje

Ring på 70 12 10 00. Telefonen er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22.

Chatten er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22.

min erfaring: jeg har brugt Ung på linjen i mange år efter hånden, og de er virkelig flinke, man kan tale om øst og i vest, og alligevel giver det mening, man kan dele når livet det går godt og når det svært, man kan tale og skive om mange forskellige emner som interessere en.

Girltalk:

hjælper piger og kvinder mellem 12-24 år man-torsdag samt søndag, 18:30 -22:30, fre  og lør 19-21 er der chat rådgivning

Samtaler face to face: Rådgivningens åbningstider: Søndag – Torsdag: kl. 18.30-22.30 Fredag – Lørdag: kl. 19.00-21.00 Bygmestervej 10, 1. sal, 2400 KBH NV

Headspace: er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. mandag og torsdag kl. 12-22 og tirsdag og onsdag kl. 12-18 kan man chatte

Det jeg ville med dette skiv er at måske nogle står og mangler nogle at få talt om sine problemer stort som småt, godt eller dårligt. nogle til et bestemt område andre om øst og vest, men det ar der nogle der lytter er også rart. der er sikkert mange andre man kan bruge, men det er dem her jeg kender.

foto: Pixabay