Når bekymringerne bliver til angst anfald

Når bekymringerne bliver til Hyrperventilation

Måske har du prøvet at du ikke kunne trække vejeret ordenligt, efter en løbe tur eller når du får pulsen op ved anden motion.

 

hvad er Hyrperventilation?

Det er når du ikke når at få ilt i kroppen, og trækker vejeret for hurtigt og for dybt.

hvad sker det med kroppen,når man hyperventilere?

Lunger har brug for ilt, det er livsvigtigt, jeg ånder  for meget ind en jeg når at få ud igen, så kroppen prøver at få luften ud igen

hvordan føles det?

det er så ubehageligt, først begynder hjertet at slå meget hurtigt, også bliver man dårlig, svimmel og det begynder at prikke og stikke ud i fingerne og bene.

på et tidspunkt er det i hele kroppen, man begynder at svede og få det varmt, når man har hyrperventileret et stykke tid så kan man besvime. det er den måde kroppen passer på sig selv.

hvorfor kommer det?

der er en masse grunde til at man oplever det. jeg har i en lang periode haft mange bekymringer og skidt psykisk, så min krop siger fra. selvom jeg synes ikke jeg var angst så reagere kroppen på at man er stesset og udmattet. der er så meget man skal leve op til.

jeg har aldrig oplevet det før ved generalistet angst, men jeg er en kvinde der er i alarmberedskab det meste af dagen. så måske så det en ny måde min krop fortæller at nu skal jeg tage den med ro. måske er det panik angst jeg oplever.

sin økonomi, parforholdet, og få hverdagen til at fungere, måske skal man også leve på til en masse regler især i her denne tid med corona, det gør det bestemt ikke nemmere for bekymringerne. det kan starte ved man tænker for meget over tingene i en længere periode, også kan man mærke kroppen får hurtigere pulsen op med hjerte banken også kan man miste kontrollen.

beroligende metoder:

hold fokus på vejrtrækning, træk vejeret ind og hold det i 4 sek og pust ud, sådan gør man til det ikke prikker og stikker i fingerne mere eller til du er afslappet og klar i hovedet igen.

Der er også en masse øvelser på youtube, med vejer tæknings øvelser, men det er svært at finde frem når man først hypervitilere men som en forbyggelse en gang imellem så det godt.

 

Billede: er at af mig selv