Tidsskriftet Outsideren er blevet indstillet til årets Cavlingpris 2010, af journalist Ulrik Dahlin fra Information.

Uddrag af indstillingen:

* Outsideren udkommer hver anden måned og er Danmarks eneste landsdækkende blad om psykiatri, der ikke er skrevet af behandlere, forskere eller journalister.

* Outsideren er, måske også i europæisk sammenhæng, et enestående medie, fordi det ikke taler på vegne af en minoritetsgruppe, men laves af mennesker (næsten alle på førtidspension) med konkrete erfaringer fra den hårde del af psykiatrien – så som indlæggelser på lukkede afdelinger med elektrochok og bæltefiksering.

Indstillingen er ikke længere på Journalistforbundets hjemmeside – men vi husker!

9 Kommentarer

 1. Boye Jøhnck Haure

  Mange tak på vegne af Outsideren for indstillingen.
  Men sandsynligheden for at vi opnår den ære er vel kun 3,2 %, når man tager i betragtning, hvor mange der er indstillet.
  Med venlig hilsen BJH
  medlem af bestyrelsen og redaktionen

  Svar
 2. Sharma Kunsang

  – Da jeg første gang hørte meddelelsen fra Klavs om indstillingen til Cavling prisen, kom det på et splitsekund, helt spontant: “En hyldest til det at gøre sig umage…”
  Den holder faktisk endnu, som en uendelig lille del. Målt op mod en masse dygtige og ærlige mennesker. Der vil mennesker, i al almindelighed, det bedste…

  Svar
 3. Boye Haure

  Det er helt fantastisk. Vi er ikke kun foreslået. Vi er faktisk indstillet. Men tænk sig hvis prisen går til Flemming Rose, tegnerne og de dele af JP som blot bliver ved med at føre en hadsk monoton kampagne mod én bestemt religion. Det vil godt nok være ret fantasiløst af komiteen.

  Svar
 4. Sharma Kunsang

  Jeg er meget enig med Boye. Vi som tidsskrift, står overfor en fuldstændig enestående indstilling til Cavling prisen. For mig er det stort. Meget stort. Og det er klart at vi allesammen glæder os. Men vi bliver ikke højrøvede. Vi tilhører et fælles produkt, som intet kan forandre ved. Vi kan ikke bæltefikseres så længe at ord er stærkere end våben. Jeg vil slutte med en kolligial hilsen til alle med tilknytning til Outsideren. Virkeligheden er det værste man kan tage fra mennesker….

  Svar
 5. Charlotte B Eriksen

  Jeg må tilslutte mig koret,og sige det er fandeme godt gået af os,og hvis jeg skal være ærlig,syntes jeg vi har fortjent den! Hvor mange andre redaktionsmedlemmer
  har i fællesskab, bagrund i lige præcis de historier de skriver.Vi er bestemt ikke kommet let til vores erfaringer.Derfor kan ingen levere nerven i historierne,som os! Og Boye jeg erklærer mig enig i dit sidste indlæg 🙂

  Svar
 6. Boye Haure

  Marianne Jelved – Danmarks dygtigste økonomiminister nogensinde – har på radikale.net anerkendt, at det er flot, at vi er “nomineret” til prisen (nomineret er hendes eget ordvalg). Vi når bredt ud til mange samfundslag, og det er en stor styrke.

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.