Recovery – en mulighed for alle

SUMMER OF RECOVERY: Se denne video om recovery med Patricia Deegan, der med sit livslange arbejde med recovery, er en af de væsentlige årsager til, at recovery bliver taget alvorligt ikke bare blandt sindslidende, men også i behandlings- og socialpsykiatrien.

Patricia Deegang blev diagnosticeret skizofren som 17-årig. I dag har hun en ph.d i psykologi.

For Patricia Deegan er spørgsmålet om selvbestemmelse og valgmuligheder essentielt:

– Jeg har set medicin være godt for nogen, men jeg har også set medicin hindre din recovery. Hvis du er udkørt, zombificeret som en robot og føler dig som en levende død, så kan det ikke kaldes recovery. De professionelle prøver måske at fortælle dig, at det er recovery, men både du og jeg ved, at det er usandt. Det er at leve som en slags grønsag i en medicinfremkaldt coma, siger Patricia Deegan.

Læs mere om Patricia Deegan fra hendes oplæg ved konferencen “Et Skridt Videre,” i Øsknehallen i maj, 2012.

Videoen er på engelsk. Bedre Psykiatri har brugt tid og energi på at sætte danske tekster på. Godt arbejde.