Fernissen krakelerede på tv-værtinden

Efter tre depressioner, fandt Anja Steensig, tidligere værtinde på “Go´Aften Danmark”, meningen med livet: Simpelthen af være den, man er – ikke hvad man præsterer. Se videoen, hvor hun fortæller åbent om sit livs op-  og nedture. Om at bryde sammen midt i en programserie, der så måtte skrottes, om at prioitere forkert ved at bruge al sin tid på jobbet frem for på børnene, og om hvor opslidende det var at skrue sig ind ned rollen som den altid storsmilende, veloplagte og energiske tv-vært.

Jeg overværede i aftes Anjas foredrag ved et julearrangement, som  DepressionsForeningen og PsykInfo stod for. Allerførst var jeg ved at tro, jeg var gået forkert. For det var en høj, slank blondine klædt i en topmoderne sort buksedragt med hvide syninger, der indtog scenen foran omkring 200 deltagere. Intet ved hende signalerede depression og angst. Men sådan er det jo med denne “usynlige” sygdom.

Da hun gik i gang med sin fortælling, kunne jeg nikke genkendende til meget – bl.a. det med at prioritere arbejdet over andet – langt vigtigere – i livet. Også den måde hun beskrev sine depressioner på, har jeg kendt alt for godt. Hun fortalte, at hun  egentligt ikke var ked af det, selv om tårerne fossede udenr en depression. Hun var nærmest ikke-eksisterende og ude af stand til at foretage sig andet end at ligge i sengen. Totalt tømt for energi.

Efter foredraget talte vi om at mødes en dag og optage en videosamtale om, hvordan samfundets umenneskelige krav til er med til at få os til at gå ned med stress og depression. Men foreløbig kan I glæde jer over mødet med et smukt og sårbart mennneske, der har brugt sine knæk konstruktivt til at finde sin rette plads i livet:

TV-Lorry kom og lavede dette indslg om, at julen kan være en meget svær tid for deprimerede:

https://www.tv2lorry.dk/nyheder/07-12-2017/1930/jul-den-ekstra-svaere-tid-folk-med-depression?autoplay=1#player