CBD: Cannabisolie – Det første år.

Et helt år er gået siden jeg begyndte at tage cbd, så jeg tænkte at jeg vil gøre status, da jeg stadig får spørgsmål på bloggen.

 

Jeg tager stadig olien. Hver morgen og aften. Samme dosis: 2 dråber efter morgenmaden, og 2 om aftenen. Er jeg i en krævende periode, så øger jeg dosis en smule. Lidt som at tage pn.

 

Jeg ser CBD’en som medicin for min angst, og en sidegevinst, at jeg tilmed har fået det bedre psykisk. Det er ikke et vidundermiddel der gør mig rask, men CBD har givet mig bedre livskvalitet, samt overskud til at gå ned i medicin og vægt.

 

Da jeg havde været stabil over en lang periode, startede jeg (i samarbejde med min psykiater) på nedtrapning af Zyprexa i oktober 2017. Det er lykkedes at gå 10 mg ned i dosis. Det giver mig en del mere energi, kan jeg selv mærke, men også dem omkring mig, siger det samme. Jeg har lidt et had/kærligheds-forhold til Zyprexa. På den ene side, så virker det fantastisk godt til at holde min skizofreni i skak, på den anden side så tog jeg lynhurtigt 40 kg på da jeg startede på præparatet. Så det betyder rigtig meget for mig at kunne gå så langt ned i dosis. Planen er også at satse på at gå yderligere ned i dosis i sensommeren, stadig i et roligt tempo. Siden sidste forår er det lykkedes mig at tabe 14 kg. Kostomlægning, gåture hver uge og nok også den lavere dosis Zyprexa har været vejen frem.

 

Jeg bryder mig ikke om tanken om at tage flere piller end jeg har brug for.

 

At stå i kø i butikker, gå iblandt mange mennesker, at være i fokus, alle de situationer, der førhen var så angstfremkaldende, er nu blevet meget lettere for mig at håndtere takket være CBD. På mindre gode dage kan jeg stadig blive utryg, men kraftig angst og angstanfald plages jeg ikke af. Det betyder meget for min hverdag. Angst har ellers fulgt mig siden teenageårene.

 

I det hele taget, så føler jeg mere ”kontrol” over min psyke og velbefindende. Jeg kan også mærke mig selv meget mere efter at være gået ned i Zyprexa. Billedet med en sky, der forsvinder fra solen er ikke helt forkert. Det er både rigtig dejligt, men også meget uvant og ærlig talt lidt skræmmende. Det er mere end et årti siden at jeg sidst var fri for så tung en dyne i sindet.

 

Gennem det sidste år har CBD banet vejen for en stor udvikling hos mig. Jeg har formået ting, jeg ikke kunne have gjort året før. Det bedste eksempel er kroophold med en veninde. Dem har vi haft 2 af, og om 1 måned skal vi afsted igen.

Jeg er blevet ekspert i mig selv hvis man kan sige det sådan. Jeg ved hvornår jeg skal trække i håndbremsen, så jeg ikke får det dårligt. Jeg er blevet endnu bedre til at sige fra, i takt med at jeg bedre kan mærke mig selv og mine behov.

 

Forstå mig ret, CBD er ikke alene årsagen til den store udvikling jeg er i. Den har som sagt banet vejen og hjulpet mig til hvor jeg er nu. Til gengæld, så havde det nok ikke været muligt at starte min nedtrapning af Zyprexa uden CBD, eller komme så langt ned i dosis. Og jeg ville helt sikkert have flere hårde perioder uden. Den har været katalysator og er en rigtig god krykke i stedet for pn.

 

Jeg har en håndfuld gange, af forskellige årsager, været ude for, at jeg ikke har taget min CBD. Sker det, at jeg ikke får taget olien 4-5 dage, så kan jeg få en nedtur, og angsten vender tilbage. Jeg betragter CBD som medicin, ligesom mine piller, som jeg også skal huske at tage hver dag.

 

Jeg har ingen planer om at stoppe med at tage olien. Mit mål er kun at tage den dosis Zyprexa som jeg har behov for, hverken mere eller mindre. Og mit ønske er en dag at blive helt fri for pillerne.

 

Jeg vil gerne slutte af med at takke for den store interesse for de indlæg jeg har skrevet her på siden. Rigtig fedt med de mange spørgsmål! Skriv endelig hvis flere skulle dukke op. Hav en rigtig dejlig dag!