Et helt år er gået siden jeg begyndte at tage cbd, så jeg tænkte at jeg vil gøre status, da jeg stadig får spørgsmål på bloggen.

 

Jeg tager stadig olien. Hver morgen og aften. Samme dosis: 2 dråber efter morgenmaden, og 2 om aftenen. Er jeg i en krævende periode, så øger jeg dosis en smule. Lidt som at tage pn.

 

Jeg ser CBD’en som medicin for min angst, og en sidegevinst, at jeg tilmed har fået det bedre psykisk. Det er ikke et vidundermiddel der gør mig rask, men CBD har givet mig bedre livskvalitet, samt overskud til at gå ned i medicin og vægt.

 

Da jeg havde været stabil over en lang periode, startede jeg (i samarbejde med min psykiater) på nedtrapning af Zyprexa i oktober 2017. Det er lykkedes at gå 10 mg ned i dosis. Det giver mig en del mere energi, kan jeg selv mærke, men også dem omkring mig, siger det samme. Jeg har lidt et had/kærligheds-forhold til Zyprexa. På den ene side, så virker det fantastisk godt til at holde min skizofreni i skak, på den anden side så tog jeg lynhurtigt 40 kg på da jeg startede på præparatet. Så det betyder rigtig meget for mig at kunne gå så langt ned i dosis. Planen er også at satse på at gå yderligere ned i dosis i sensommeren, stadig i et roligt tempo. Siden sidste forår er det lykkedes mig at tabe 14 kg. Kostomlægning, gåture hver uge og nok også den lavere dosis Zyprexa har været vejen frem.

 

Jeg bryder mig ikke om tanken om at tage flere piller end jeg har brug for.

 

At stå i kø i butikker, gå iblandt mange mennesker, at være i fokus, alle de situationer, der førhen var så angstfremkaldende, er nu blevet meget lettere for mig at håndtere takket være CBD. På mindre gode dage kan jeg stadig blive utryg, men kraftig angst og angstanfald plages jeg ikke af. Det betyder meget for min hverdag. Angst har ellers fulgt mig siden teenageårene.

 

I det hele taget, så føler jeg mere ”kontrol” over min psyke og velbefindende. Jeg kan også mærke mig selv meget mere efter at være gået ned i Zyprexa. Billedet med en sky, der forsvinder fra solen er ikke helt forkert. Det er både rigtig dejligt, men også meget uvant og ærlig talt lidt skræmmende. Det er mere end et årti siden at jeg sidst var fri for så tung en dyne i sindet.

 

Gennem det sidste år har CBD banet vejen for en stor udvikling hos mig. Jeg har formået ting, jeg ikke kunne have gjort året før. Det bedste eksempel er kroophold med en veninde. Dem har vi haft 2 af, og om 1 måned skal vi afsted igen.

Jeg er blevet ekspert i mig selv hvis man kan sige det sådan. Jeg ved hvornår jeg skal trække i håndbremsen, så jeg ikke får det dårligt. Jeg er blevet endnu bedre til at sige fra, i takt med at jeg bedre kan mærke mig selv og mine behov.

 

Forstå mig ret, CBD er ikke alene årsagen til den store udvikling jeg er i. Den har som sagt banet vejen og hjulpet mig til hvor jeg er nu. Til gengæld, så havde det nok ikke været muligt at starte min nedtrapning af Zyprexa uden CBD, eller komme så langt ned i dosis. Og jeg ville helt sikkert have flere hårde perioder uden. Den har været katalysator og er en rigtig god krykke i stedet for pn.

 

Jeg har en håndfuld gange, af forskellige årsager, været ude for, at jeg ikke har taget min CBD. Sker det, at jeg ikke får taget olien 4-5 dage, så kan jeg få en nedtur, og angsten vender tilbage. Jeg betragter CBD som medicin, ligesom mine piller, som jeg også skal huske at tage hver dag.

 

Jeg har ingen planer om at stoppe med at tage olien. Mit mål er kun at tage den dosis Zyprexa som jeg har behov for, hverken mere eller mindre. Og mit ønske er en dag at blive helt fri for pillerne.

 

Jeg vil gerne slutte af med at takke for den store interesse for de indlæg jeg har skrevet her på siden. Rigtig fedt med de mange spørgsmål! Skriv endelig hvis flere skulle dukke op. Hav en rigtig dejlig dag!

 

 

8 Kommentarer

  • Jonas

   Hej Kirstine,
   Jeg betaler 538 kroner (inkl fragt) for en flaske, der varer cirka 1 måned. Jeg bestiller fra Cannol. 🙂

   Svar
   • yvonne

    Hej jonas jeg kan se de fåes i forskellige styrker. Hvad styrke i procent bruger du? og hvor mange dråber tager du dagligt?
    mvh yvonne

   • Jonas

    Hej Yvonne.
    Jeg bruger en olie på 10% og tager 2 dråber morgen, og 2 dråber aften 🙂

 1. Bongo

  Hej Jonas
  Jeg lider af paranoid psykose og tænker dette vil hjælpe med mine symptomer.
  Er dig lidt nervøsitet forhold til anskaffelse.. skal man have udtalelse fra lægen, kan man blive “taget” i det?…
  //Bongo

  Svar
  • Jonas

   Hej Bongo,
   Jeg vil lige starte med at sige, at CBD virker antipsykotisk, men at THC godt kan trigge psykoser, så det er vigtigt at have for øje, at vælge en olie med så lavt THC niveau som muligt. Jeg er selv overfølsom over for THC. Der er en risiko for at blive taget og få en bøde, men her er der godt nyt:

   Fra Legalize Nature (på Facebook):

   “TAK FORDI POLITIKERNE VALGTE AT LYTTE TIL BORGERNE!
   Det er en god dag for Danmark! Som de fleste af jer nok allerede har hørt, så har sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) nemlig for kort tid siden udsendt et meget vigtigt høringsbrev om, at bekendtgørelsen om euforiserende stoffer nu skal ændres markant: Bekendtgørelsen skal ikke længere omfatter cannabisprodukter med THC-niveauer under 0,2% – og allerede fra 1. juli 2018.
   Det vil betyde, at du der køber medicinsk cannabis ikke længere behøver at være i tvivl, om du er kriminel – og du vil ikke nages af uro hver gang, du bestiller din CBD olie over nettet. Denne markante holdningsændring hos politikerne vil yderligere få den betydning, at medicinsk cannabis med CBD og under 0,2 % THC vil blive helt og holdent lovligt – og således også muligt at købe i Danmark.
   Vi har kæmpet for det her i mere end 9 måneder og det ser ud til, at der endelig er kommet hul igennem til politikerne: De lytter endelig til deres sunde fornuft – frem for Lægemiddelstyrelsen, der stadig finder måder at problematisere medicinsk cannabis på. Men nu hvor andre lande omkring os er begyndt at ændre lovgivningen, så vil lille Danmark naturligvis ikke stå alene tilbage – og nægte de mange syge danskere lindring for deres lidelser.
   Derfor vil Legalize Nature gerne takke ikke kun sundhedsminister Ellen Trane Nørby – Vi vil også gerne sige en stor tak til Liselott Blixt (DF) for sit utrættelige store og loyale arbejde som sundhedsordfører – hun har haft en stor indflydelse på af-dæmoniseringen af medicinsk cannabis.
   Vi er glade for, at politikerne er begyndt at tænke i løsninger – og sund fornuft – frem for at holde fast i gamle dogmer, som både er uetiske og ganske inhumane i et samfund som Danmark, der er kendt for altid at tage hånd om de svageste.
   I de nærmeste dage vil vi følge denne positive udvikling nøje, og samtidig vil vi overveje om vi stadig ønsker at køre en retssag mod Staten – det vil tiden vise. Nu håber vi blot på, at også Fødevarestyrelsen vil vise samme positive tendenser som det i dag er sket i Sundhedsministeriet.
   Vi vender tilbage, så snart vi hører nærmere om denne vigtige ændring af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.”

   Svar
   • Bongo

    Hej Jonas
    Hmm.. ja thc vil vi jo helst undgå. Jeg kom så til at tænke på, hvis man kørte bil og blev målt. (Jeg køre ikke til dagligt, men en enkelt gang i mellem)
    Det ville være skidt, frakendelse og bøde..
    Der skal nok megen overvejelse ind over. -Tak for svar 🙂
    //Bongo

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.