Kære angst

Kære angst

Mon ikke, du er en af grundstenene, der har været med til at danne mig?
Mon ikke, du også var en grund til min spiseforstyrrelse og at jeg drak for meget, da jeg var teenager?
Mon ikke, der er en grund til at du er blevet en fast, og forholdsvis, tro følgesvend gennem de sidste 10-12 år?

Jeg tror på, at ting sker af en grund. At forskellige begivenheder, der sker i vores liv, er med til at gøre os til de mennesker, vi er, og at de mennesker vi har i vores liv, er kommet af en grund.

Tak.
Tak til de mennesker, jeg stadig har i mit liv. Tak til dem, der svigtede og forlod – I har hvilket menneske, jeg er. Hvilke værdier, jeg har. Hvem jeg kan stole på, og hvem jeg ikke kan stole på.

Angst, du gør at jeg er i kontakt med min krop og mine følelser. Jeg kan mærke mig selv endnu mere nu end nogensinde før. Det har både sine fordele og ulemper; men i det mindste kan jeg mærke, at jeg er i live. Så tak for det.

Set tilbage på det, så tror jeg også at du var delvis skyld i min deroute som teenager. Da jeg drak for meget. Kan du huske det? Til at starte med, gjorde jeg det for at lægge en dæmper på dig, og alt det, du sagde og gjorde. Men det tog til, og du var ligeglad. Du vendte, så at sige, det blinde øje til.
Men så fik jeg vendt det og havde det godt i et par år. Men du sad i kulissen og ventede. Sikke en tålmodighed, du har haft. Og nu har du så fået fat.

Du holder fast. Hvorfor kan du ikke give slip og lade mig leve mit liv? Nyde mine 20’ere, min ungdom, inden jeg bliver rigtig voksen.
Du er grunden til, at jeg har svært ved at bryde mønstre. Du er også grunden til at jeg har overvejet, og stadig overvejer, at fravælge børn. Endnu en grund til at hade dig. For det skal du ikke bestemme; det skal jeg nok selv styre.

Jeg har altid været en følsom pige, men det har du forstærket. Som jeg skrev tidligere, er jeg i bedre forbindelse med mine følelser. Jeg kan mærke alt. Sorg, glæde, kærlighed, ængstelse, irritation, træthed, vrede, afmagt og rastløshed.
Men du har også været medvirkende til at jeg er blevet bedre til at udtrykke mig – så tak for det.

Det har været en lang og hård kamp, men jeg kæmper ikke forgæves. Jeg har nemlig noget, der er værd at kæmpe for – min familie og mine venner.