Outsideren aktuelt

Kender du Outsideren?

web-til-frontlilleEn frivillig forening, drevet af mennesker, der ofte har brug for en pause fra hverdagen på en psykiatrisk afdeling. På trods af dette, er Outsideren Danmarks eneste talerør for psykisk sårbare, der konsekvent stiller sine erfaringer til rådighed for samfundsdebatten – på et professionelt niveau.

Her finder du et udpluk af de seneste indlæg fra forskellige medlemmer af Outsideren:

Sussi Malene Jacobsen har en kronik i Information om hendes oplevelse med en bæltefiksering. Du kan læse kronikken her.

I februar 2014 har Outsiderens redaktør, Maria Ro Sylow og Outsidernes næstformand, Nis Bjarnhof skrevet en kronik i Information i forbindelse med debatten om psykofarmaka. Læs kronikken her.

Anne Marie Rafferty, der har været frivillig på Outsideren i mange år, og nu er ansat som mentor på et psykiatrisk afsnit på Frederiksberg Hospital, har for nyligt været i TV avisen på DR. Her fortæller Anne Marie om hendes brugererfaringer og om, hvordan disse erfaringer gør hende kompetent til at være mentor for psykiatriske patienter.

Journalist Ea Ørum der har undervist i journalistisk på Outsideren og stadig, på frivillig basis, hjælper redaktionsmedlemmer på Outsideren med at lave radio, har lavet denne feature Brændt sig på psykiatrien på Danmarks Radios P1

Outsideren har udgivet en antologi, som består af 21 dybt personlige og livskraftige beretninger, der tilsammen giver et ærligt blik på hverdagen med en psykisk lidelse. Antologien giver dermed et markant bidrag til at sætte psykiatribrugere på dagsordenen som ligeværdige borgere i samfundet – og det på en måde, der adskiller sig markant fra de desværre mere sensationsprægede historier, der ofte ledsager omtalen af denne store minoritetsgruppe i Danmark. Antologien, “Er verden da befolket af rovdyr”, kan bestilles her.