”Human Building” i Outsideren: Kongespil i Hans Tavsens Park

Lørdag d. 10. juni havde jeg arrangeret kongespil i Hans Tavsens Park på Nørrebro. Et arrangement, jeg har valgt at kalde for ”Human Building”. Grundet gode toiletforhold, indkøbsmuligheder, og at det er den stille park på Bronx. Det var også tæt på min bolig, så vi kunne få transporteret iskold forplejning på dagen.

Af Mads Larsen

Vi var i alt 9, der dukkede op til Kongespil, hvor vi begyndte stille og roligt med at socialisere og lave en navnerunde. Der var frugt og kolde, sukkerfri sodavand og danskvand til at slukke tørsten i, da vi havde været rigtig heldige med vejret.

Stor succes
I alt spillede vi to kongespil, og det var rigtig hyggeligt. Vi fik grinet en del, og det var en stor succes. Jeg havde taget en højtaler med til musik, men den kom aldrig i brug, da snakken var så stor. Vi blev siddende flere timer efter kongespil og hyggede i solen. Det var fedt med en dag i socialisering, og det jeg kalder Human Buildings Tegn!

Jeg havde prøvet at planlægge dagen til kl. 10 for at se, om der vil komme folk til et tidligere møde end folk er vant til, og dette må man kalde en stor succes. Det, at vi kan skabe noget i civilsamfundet, der gør, at man får noget at stå op til, er en kæmpe mangelvare på alle hylder.

Der er rigtig mange foreninger, der har den teori, at vi kan først afholde noget sent, så folk kan nå at komme op og få gang i dagen. Men jeg ved, at der er mange, der faktisk efterspørger tilbud om formiddagen. Mit håb er i fremtiden, at flere foreninger vil blive opmærksomme på dette. Det kunne jo også være, at man gik tidligere i seng, hvis der var noget man brændte for, der startede kl. 9.00. Her er det lysten, der er det drivende element for forandring.

Vigtigt med flere tilbud
Ud over dette, beviser det også, at der er brug for flere tiltag i weekenden i foreningslivet. For os brugere stopper livet lidt mellem fredag og søndag, og her er det vigtigt, at der kommer flere tilbud, der kan være med til at bryde fx ensomheden i vores weekender. Eller at der er flere tilbud, hvor man inddrager familien, nemlig i weekenden, hvor de har fri.

Jeg tror, at vi skal fokusere på, hvad vi som psykisk sårbare kan, og ikke hvad omverdenen tror vi kan. Man bliver ofte overrasket over, hvor meget der kan rykkes i folk, når tilbuddene er tilgængelige. Det er den indre lyst, der driver mennesket, og den generelle diskurs om – både i civilsamfundet og psykiatrien – skal derfor omformuleres til ”Vi kan mere end I tror – vi er mere end vores sindslidelser”.

Til sidst vil jeg give en stor tak til alle for en god dag og især til de frivillige for at være med til at gøre dette muligt ved at hjælpe med indkøb og transport af tæppe, forplejning osv. Jeg vil også give en stor tak til alle var med til at lave PR internt i foreningen om dagen. Jeg vil arbejde på at lave sådanne arrangementer igen i fremtiden. Mere human building i civilsamfundet, tak!