Kvinden med de to ansigter

Trine Petersen: Kvinden med de to ansigter

Den 9. december 2015 udgav Outsideren Trine Petersens lille selvbiografi “Kvinden med de to ansigter”. Trine Petersen har været hardcore selvskader og er nu retspsykiatrisk patient. Læs mere om bogen, se videoen, hvor hun fortæller om bogen, læs et uddrag – og bestil bogen nederst på denne side!

Kvinden med de to ansigter 1Normalt har professionelle behandlere ordet i debatten om dansk psykiatri. Denne bog giver et nyt perspektiv med et enestående indblik i, hvordan et liv med alvorlig psykisk sygdom, spisevægring og livstruende selvskade opleves indefra af et menneske, der som patient sidder midt i systemet.

Trine Petersens selvbiografi er ikke nogen let natbordslæsning, men en voldsom og hudløst ærlig skildring af et langt liv med kampe med og imod systemet. Fra sin barndom og op til i dag beskriver hun sin vej gennem familieopvækst, skoler, bosteder og behandlingssystemet – og reflekterer undervejs om selvskade som et særligt udtryksmiddel og sprog, som en protest og som en bevidst afledningsmanøvre efter at have sat ild på sine gardiner i desperation over sin situation.

Hvad man end måtte mene om hendes historie, giver skildringen et unikt indblik i, hvordan en psykiatribruger selv oplever det indefra, hvordan behandlersystemet kan narres, og hvordan det i en række situationer svigter. Vi følger hende frem til i dag, hvor hun har opnået en vis ro i sit liv som fast patient på en lukket retspsykiatrisk afdeling og har fået kærligheden ind i sit liv.

Udkom den 9. december 2015 på Outsiderens forlag
116 sider, 129,00 kr. plus porto ISBN: 978-87-993739-0-1
Omslagsillustration: Trine Petersen
Læs et uddrag af bogen her (pdf med kapitel 24 og 25)

Bestil bogen her ved at skrive dit navn og adresse til:

redaktion@outsideren.dk