Skriveværksted

Hver torsdag kl. 13 – 16 og 17-20
Vesterbrogade 103, 1. sal, 1620 København V
Gratis – med faguddannet journalist som underviser

Få dine historier op af skuffen og ud i verden

Går du med en skribent i maven? Brænder du efter at fortælle din historie eller dykke ned i journalistikkens mange muligheder? Så er Outsiderens skriveværksted noget for dig.

Nyt skriveværksted 1Vi har rystet posen og smækket et nyt og spændende kursusprogram på bordet, hvor du kan hente inspiration og samle redskaber til at blive en bedre skribent. Hvad enten du ønsker at skrive artikler til Outsideren, et andet medie eller bare går rundt med en masse historier og ideer indeni, du gerne vil have ud på skrift, kan vi hjælpe dig.

Vi har fuld forståelse for, at en skriveproces kan være lang og besværlig og nogle gange kræver tålmodighed, sparring og vedholdenhed. På skriveværkstedet er underviserne erfarne journalister, der står klar med masser af råd og vejledning i et tempo, der passer dig.

Hver enkelt undervisningsgang vil have et overordnet tema, f.eks. portræt, interview eller reportage. Vi vil også se på nyhedsskrivning, den fængende indledning, og i det hele taget forsyne dig med en masse fif og kneb. Der bliver også opfølgninger, hvor vi giver feedback og evaluerer.

Skriveværkstedet er også et sted, du kan mødes med ligesindede, høre deres historie, få en bid mad og forhåbentlig komme hjem med lidt ny viden og inspiration.

For at vi kan tilrettelægge undervisningen bedst muligt, vil vi gerne have en ide om, hvor mange vi bliver. Er du interesseret, så skriv til: redaktion@outsideren.dk

Kom som du er. Vi glæder os til at se dig!

Giver det mening at fortælle om dine oplevelser? – døm selv:

Tidsskriftet Outsideren var i 2010 indstillet til Cavling-prisen med følgende begrundelser:

“Outsideren er, måske også i europæisk sammenhæng, et enestående medie, fordi det ikke taler på vegne af en minoritetsgruppe, men laves af mennesker (næsten alle på førtidspension) med konkrete erfaringer fra den hårde del af psykiatrien – såsom indlæggelser på lukkede afdelinger med elektrochok og bæltefiksering.”

“Outsideren er alt andet end et menighedsblad, men et uafhængigt og selvejet medie af forbløffende høj kvalitet, der beskriver og diskuterer livsbetingelser for den meget store gruppe danskere, der i deres tilværelse kommer i kontakt med psykiatrien. Bladet giveret markant bidrag til at sætte psykiatribrugere på dagsordenen som ligeværdige borgere i samfundet. Ved hjælp af indsigt, humor og kant bliver læseren, både de såkaldt velfungerende som de med erfaringer, præsenteret for såvel de hårde historier fra hospitalerne som en række livskraftige beretninger om stort og småt i tilværelsen.”

“Mennesker med erfaringer fra psykiatrien fylder – deres antal taget i betragtning – meget lidt i den offentlige debat. Outsideren udfylder en afgørende funktion ved at samle erfaringerne op og uden filtre bringe dem videre til offentligheden. Med saft, kraft– og i den grad læseværdigt. Det bør belønnes med Cavling-prisen.”

Læs mere om skriveværket her