25% af skoleeleverne har en psykiatrisk diagnose

[Video]wbW6G8aoZ50[/Video]

Kilde antv.dk / Inslaget er produceret af ANTV. Indslaget er fra det sociale netværks konference om psykiatri.

Det har medført et voldsomt pres på psykiatrien, og krav om flere ressourcer til området.

Men en af landets førende eksperter på området, Gideon Zlotnik, mener ikke at problemet løses alene med flere penge.For spørgsmålet er: om det er børnene eller samfundet, der er mest sygt?

Læs Outsideren nr. 55 – et temanummer om børn med psykiske problemer

Du kan også se en mystisk informationsvideo fra Region H’s psykiatri her. Den minder om sikkerhedsinstruktionerne i et fly, lige før take-off.

3 Kommentarer

 1. Flekstøsen

  Jeg syntes det virker som om,at nogen langt om længe åbner øjnene
  for politikerne!!Folkeskolerne prøver også at skubbe problemet fra sig..Jep diagnoser skal der til – Vorherrebevares.Men de problemer forældre står med…gider ikke skrive mere om det.
  Men er villig til at fremlægge en sag (tror jeg) der kan ændre på den syge tendens, der har sneget sig ind – Der dømmer børn der ikke får hjælp i tidlige stadier.Fordi hjælp/og støtte er en by i Rusland, med mindre man er helt nede og ligge..så kan de fjerne ungerne eller give dem medicin – Syg cyklus.!!

  Rummelighed i folkeskolen er heller ikke en by i Rusland – Men en skjult besparelse,man tilførte folkeskolen for ca 10 år siden.
  Man glemte bare at klæde folkeskolelærene på,til at magte opgaven.

  Man klager og klager over børn – som de ikke gider have der, fordi de skaber problemer.Men uden andet tilbud eller diagnose er der ingen hjælp at hente.Man forsøger at smide børne fra skole til skole – i stedet for at give hjælp!! Med Diagnose kan man få piller – det går ret stærkt med det – Men skal børn æde piller for at kunne være i folkeskolen? Og kræver det virkelig kun 20 min samtale med en Psykiater at give diagnose(vores erfaring).Det eneste det gavner er sund medicinaløkonomi – og grobund for en meget kedelig for ikke at sige syg tendens..Er det samfundet eller børnene det er galt med?

  Skønt at se et indslag med det! 🙂

  Svar
 2. Tinkerbel

  Lidt mere skræmmede bliver det.Når i fremtiden vil tvangsbehandle børn i fremtiden – fra 12 års alderen, på lukkede instistutioner.Hvor bliver barnest tarv af her?? De forældre der ikke har overskud til at stå imod – hvem er der for dem??

  Og hvem er det der høster de penge – som der i følge KL er givet rigeligt af???.Specialskoler – plejefamilier – eller hvordan ser det ud med folkeskolelærenes arbejdstid fordelt på undervisning og forberedelsestid?Kommunerenes sagsbehandlig?? Jeg ville da elske,at se en redegørlse for det <3.

  Men ligesom når man køber en vare med reklamationsret, er der vel også en der bærer ansvaret her – og det er Regeringen!!!

  Ligeså vel som hjemmehjælperne,skal arbejde for deres løn skal alle andre vel også – man skal stå sammen holde sammen og hjælpe hinanden – i stedet for at diagnostisere og sygeligegøre
  i det her tilfælde børn – for at lærere kan holde dem ud.
  Skal man finde ud af om pengene bruges rigtigt?? – og ellers må der flere til – det kan på lang sigt bedst betale sig for samfundet.

  Bare min mening

  Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.