Nyt spil: Vejen til den gyldne førtidspension

Spillet til alle jer, der drømmer om en bedre verden!

Fra Tidsskriftet Outsideren nr. 76

Det er lykkes beskæftigelsesminister Inger Støjberg at tegne et billede af ødsle kommuner, der med løs hånd tildeler førtidspension til unge sindslidende, som egentlig ikke har de store problemer.

Ingen tvivl om at mange sindslidende har fået det bedre. Om det skyldes medicin, kortere indlæggelser eller go karma er sådan set ligegyldigt. Det er en helt anden diskussion der fylder i tiden: Hvor godt skal man have det, før man ikke er syg længere?

Efter sygemeldinger er totalt afskaffet, langtidssygemeldte opfordres til at gå på arbejde og aktiveringen banker på to uger efter hospitalet forlades, er det logisk, at der kun er en ting at gøre: Holde blikket stift rettet mod det, der blandt hjemløse kaldes socialkontorets limousine – førtidspensionen.

Det er heldigvis stadig muligt at blive pensionist allerede helt tidligt i livet – og dermed træde ind i en eventyrlig verden af køer i Netto, dårlig fastfood og lækker beklædning fra Tøj & Sko.

Hvis du spiller Outsiderens spil om vejen til den gyldne førtidspension, bliver du klogere på hvad du skal gøre – og ikke gøre – for at komme sikkert i mål. Kommer du i mål, har du vundet retten til et pusterum af selvvalgt varighed.

Så – før du helt afskriver drømmen om førtidspensionen og begynder at tænke på andre muligheder, såsom at blive hjemløs, fremmedlegionær eller måske bare at tage dit eget  liv – så synes vi på Outsiderens redaktion, at du lige skal give det en chance mere.

Derfor – grib terningen og kast dig ud i det!

Held og lykke!