Når jeg plages af tankemylder, stress og selvmedlidenhed, hjælper det at skifte fokus til noget udenfor mig selv. Det giver indre ro.

Mulighederne er mangfoldige i denne skønne årstid. Jeg lægger mig ofte på en plæne eller bænk, lukker øjnene og lytter til lydene omkring mig – fuglene, en flyver, børn, der leger, trafikken i det fjerne, blæsten, osv. Og jeg øver mig i at skifte fokus fra den ene lyd til den anden. Det er en god øvelse, som giver mig indre ro og får mig til at glemme min mavsefornemmelse.

Nogle gange laver jeg øvelsen med åbne øjne og inddrager ting i synsfeltet – en bus, et træ, en smuk blonst, osv. I begyndelsen kan det være svært at fokusere på én ting og lade de øvrige træde i baggrunden – og man kan godt blive lidt anspændt. Også her er det en gode ide at trække vejret dybt – helt nede fra maven.

Jeg har lavet denne lille video, som måske kan inspirere:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ie-tLI4n5Bk

For at gøre videoen kort, har jeg valgt at skifte fokus hurtigt, men det bedste er at bevare fokus på de forskellige ting i ca. 30 sekunder, har jeg erfaret.

Øvelsen er baseret på metakognitiv terapi, som jeg også har skrevet om her:

https://outsideren.dk/2018/05/31/saet-dig-fri-af-diagnosen/

og her:

https://outsideren.dk/2018/05/10/oevelse-mod-stress-og-panikanfald/

 

 

 

En kommentar

  1. Birgit Merret Christiansen

    Jeg kan jo se, at “Outsideren” har ferielukning i hele juli måned. Det interview, som vi lavede i fællessskab for nogle måneder siden, blev jo vældig vellykket! Og jeg fandt det på midtersiden af Outsideren i forbindelse med en kort visit på Bispebjerg Psykiatriske skadesstue. Nu har jeg brug for lidt opmærksomhed igen; og denne gang handler det om magtmisbrug, og sløseri fra en beskikket værge, der ikke undser sig for at postulere at jeg er umyndiggjort, hvilket heldigvis ikke er tilfældet. Vi savner, her på Thorupgaarden en sagsbehandler, eller socialrådgiver, der kender lovgivningen, og som ikke stikker op for bollemælk. Vores forstander, Mia Fatum, mener at det er for dyrt?

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.