Jeg har gjort mig lidt tanker om det at stå frem med en historie, nu hvor jeg er rask og egentlig kan lægge den bag mig. Men det handler ikke om at slette min fortid, men om at give den en mening.

 

Jeg er ny blogger herinde, men jeg er ikke ny i blogverdenen.

 

Jeg har været syg i perioden 2005-2016 ca. Og i mange år bloggede jeg fra diverse psykiatriske afdelinger, og det var som et vindue for mig ud til den virkelige verden.

Jeg bloggede om alt hvad der skete, min dagligdag og mine tanker omkring at være syg og fastlåst i et system.

Da jeg i 2013 begyndte min rejse mod at blive rask, lukkede jeg alle de blogs ned. Jeg ville ikke kunne identificeres online, med så hård en historie. Slet ikke når jeg tog en beslutning om at kæmpe og at blive rask.

Her sidder jeg så i dag. Rask. Symptom- og medicinfri. Færdig med behandling og læser til ingeniør.

Men jeg er ikke færdig med at blogge. Jeg er startet ligeså stille op med det på facebook. Men i dag er mit fokus et helt andet. Mit perspektiv på sygdom og systemet har en anden vinkel. Jeg vil bruge min såkaldte solstråle-historie til at så frø ved andre med et håb. Måske inspirere. Men ikke mindst, vil jeg give de år af mit liv en mening for mig selv. For jeg er 31, og ALT for mange af mine år gik med at være syg.

 

Jeg var længe om at beslutte mig for at blogge igen. For nu hvor jeg rent faktisk er rask, har jeg muligheden for at være ”normal”. Som jeg altid ønskede mig. Og konsekvenserne af at være offentlig med min historie, har jeg forsøgt at vende og dreje i mit hoved. Men jeg ved at mit fokus i dag er et helt andet, og at jeg udstråler en ballast og en ro. Jeg er ikke bange for at skræmme mere med min historie. Desværre er samfundet i dag jo ramt af stigmatiseringen omkring psykisk sygdom, og det forsøger jeg i den grad at hjælpe med at komme til livs.

Det har taget lang tid at hvile i at være offentlig med min historie igen – ligesom det har taget lang tid at hvile i, at jeg aldrig bliver syg i samme grad.

 

Jeg er begyndt at holde foredrag og jeg deltager i forskellige spændende projekter. Jeg har en livsindstilling end de færreste og jeg er utrolig positiv, til den irriterende side indimellem 😉 Men jeg brænder for det jeg laver, og nu har jeg taget skridtet og hoppet med herind også. For jeg har et budskab, og jeg tænker at de fleste læsere på denne side vil kunne nikke genkende til mange af de ting jeg vil fortælle om med tiden.

 

Indtil da, kan I jo lure forbi min offentlige facebook-blog, hvor der allerede er en del indlæg.

https://www.facebook.com/livudensygdom/

 

Ha’ en fantastisk dag.

 

-Sidsel

 

2011 – jeg var ret medicineret og meget syg.

2017 – pænt glad og rask 🙂

Om Forfatteren

Studerende

Jeg var dømt ude af livet, utallige indlæggelser, hård medicinering og jeg var meget selvskadende. Jeg har boet på forskellige døgndækkede botilbud. Og ikke mange spåede en særlig opløftende fremtid for mig. Men jeg selv bevarede håbet, eller mødte folk undervejs, der kunne hjælpe mig med at holde dét, når alt var mørkest. I dag er jeg erklæret rask. Medicin- og symptomfri. Færdigbehandlet. Jeg bor for mig selv og studerer til ingeniør i sundhedsteknologi. Jeg står nu på den anden side med en viden om systemet, psykisk sygdom, behandling og ikke mindst om hvad det vil sige at blive dømt ude og kæmpe sig tilbage. Den viden ønsker jeg at formidle videre på en brugbar og konstruktiv måde, så den forhåbentligt kan hjælpe andre og ikke mindst guide dem der har en professionel rolle. Jeg har ikke en teoretisk baggrund for det jeg fortæller om eller står frem med. Det er mine egne erfaringer, tanker og idéer - affødt af mine år som psykisk syg og ikke mindst formet sig i forbindelse med alle de mennesker jeg har mødt og stadig møder på min rejse. Jeg læser desuden til sundhedsteknologiingeniør, og ønsker at kombinere både min personlige og professionelle viden på sigt. Hop ind på min hjemmeside www.sidselhoeg.dk eller facebookblog, https://www.facebook.com/livudensygdom/, og giv endelig siden et like, og følg med, når jeg beskriver min historie bid for bid. Og når jeg giver et indblik i, hvad det vil sige, for mig, at være rask på den anden side og bruge min personlige og faglige viden i et forsøg på at gøre en forskel.

2 Kommentarer

  1. Loucia Annachanell

    Kære Sidsel. Jeg har fulgt din side i noget tid, og det glæder mig virkelig, at du har fundet din vej til Outsideren. Det du deler, er så genkendeligt, så jeg er sikker på, at du vil kunne glæde mange læsere. Velkommen til!

    Svar
  2. Sidsel

    Kære Loucia. Hvor er jeg glad for din kommentar. Tak skal du have. 🙂 Jeg har været i tvivl om jeg skulle koble mig på outsideren. Men nu forsøger jeg.

    Svar

Skriv Kommentar

Din email og IP-adresse vises ikke offentligt, men kan ses af Outsideren og forfatteren, som har skrevet bloggen.