Nu kan jeg ærligt sige…

”Jeg har det godt!”

I mange år har det været en sætning jeg har slynget ud. Nok mest fordi jeg ikke havde lyst til at blive konfronteret med folks undren over at stak dem en mindre løgn, når jeg i virkeligheden havde det rigtig dårligt. Til tider har det også været for at jeg ikke skulle forklare mig over for venner og familie. Folks til tider opgivende blikke, og min lange forklaring kunne jeg bare ikke holde ud.

”Hvordan går det?” er et total standart spørgsmål, som vi altid stiller andre mennesker med forventningen om at de siger ”Det går fint!”, men hvor det måske går ad helvede til. Hvis man så endelig siger sandheden, og fortæller om ens elendige liv og lysten til at forsvinde, kan man bare mærke at folk fortryder at de spurgte og de trækker sig væk.

Ja nogen bruger endda toilettricket. Ikke at jeg ikke til tider selv bruger det, men hvis jeg vitterlig spørger et andet menneske om hvordan det går, så må jeg også forvente at få et ærligt svar og evt. en meget lang forklaring.

Jeg kan godt føle at andre mennesker er overfladiske, og udadtil ser det hele bare godt ud, men i virkeligheden er det, det rene kaos. Hvorfor er vi mennesker egentlig så bange for at fortælle sandheden? Måske fordi vi alle er så gode til at dømme hinanden på forhånd? Livet går nærmest hen og bliver et tabu, noget vi ikke snakker om, for vi skal ikke snage i hinandens privatliv! For tiden kører der en lang række programmer omkring ensomhed, og det er da klart at mennesker bliver ensomme, når vi ikke snakker sammen. Vi tier os selv ihjel og gemmer os væk fra den hårde og uretfærdig verden, men hvorfor? Er vi bange for at vi ikke er gode nok til andre?

Jeg har mange store spørgsmål til livet, men jeg ved at jeg aldrig får dem alle besvaret. Det har taget mig mange år at sige sandheden om hvordan jeg har det, og jeg til tider så ved jeg også at folk trækker sig væk fordi jeg er ærlig, men det handler nok mere om dem end det handler om mig. Så længe jeg bare er ærlig og ikke mindst ærlig overfor mig selv, så kan folk tænke og tro hvad de vil.

 Men én ting er sikkert, jeg er ærlig når jeg siger ”Jeg har det godt!”